RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ole Dag Kvamme

- Kannibal-trusler for å få sex

Sist oppdatert:
KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): 26-åringen truet jentene med kannibalisme for å oppnå sex, hevder retten. I dag ble kannibalen dømt til seks år.

«Kannibalsnakket og truslene var ikke spøk, men virkemidler for seksuell opphisselse og seksuelle opplevelser av annen art. I stedet for å ville spise dem ønsket han å manøvre seg under klærne til de unge kvinnene», skriver sorenskriver Ivar Oftedahl.

Mandag dømte Oftedahl og to meddommere i Kristiansand tingrett den 26 år gamle kristiansanderen til seks års forvaring med tre års minstetid, for truslene mot tolv jenter. Det er to år mer enn påstanden om fire års forvaring fra aktor.

- Vi kan ikke legge til grunn at tiltalte ville drepe, slakte, tilberede og spise. I stedet ville han under klærne, «dvs få dem til å vise sin nakenhet (...) og delta i grafsende dialog om deres seksualitet – sannsynligvis også for å oppnå en mer eller mindre voldelig fysisk seksuell kontakt med dem.»

- Opptatt av kannibalisme
Dommen slår fast at 26-åringen har vært sterkt opptatt av kannibalisme. Likevel er ikke dommerne overbevist om at «kannibalen» faktisk ønsket å spise jentene.

- Hans mange tilbud om å partere, grille og spise kvinnene etter at de er naturlig døde eller etter at han har drept dem er gratis. (...) Likevel fremstår det at den reelle hensikten med det est makabre og groteske temavalget verken var å drepe eller skaffe seg ungt eller eldre kvinnekjøtt.

Retten finner 26-åringen tilregnelig, og viser til en prejudisiell undersøkelse i november. Likevel slår retten fast at han har en forstyrret personlighet som muligens innebærer en psykisk utviklingshemming.

- Dommen er unødvendig og streng, sier forsvarer Olav Sylte i en kommentar.

- Samfunnet må vernes
Systematisk truet og tvang «kannibalen» tolv kvinner, hvorav fem var 16 år og tre var under 16 år på gjerningstiden.

«Fremgangsmåten og virkemidlene var aggressive og hensynsløse, og innholdet i det han skrev og sa over nett og telefon var sterkt skremmende, krenkende og til dels motbydelig.»

Retten slår også fast at 26-åringens vanskelige barndom ikke er formildende.

«Selv om tiltaltes manglende personlige forutsetninger og traumatiske oppvekst kan gi grunnlag for forståelse og medfølelse, er det uten betydning for spørsmålet om samfunnets behov for å verne seg mot den personen han er blitt som følge av dette.»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere