RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Khat er bra for tennene

Sist oppdatert:
Fluor, sukkerfrie alternativ, kalsium og nå også den narkotiske planten khat.

Ny forskning ved Universitetet i Bergen (UiB) viser at planten khat, som er ulovlig i Norge på grunn av dens narkotiske virkninger, skal være bra for tannhelsen. Nezar Al-hebshi disputerte for doktorgraden ved UiB like før jul og kunne vise til oppsiktsvekkende funn, ifølge Bergensavisen.

Hans undersøkelser av khat-tyggende personer i Yemen viser nemlig at de hadde færre «farlige» bakterier og flere «gode» bakterier i munnhulen, enn personer som ikke bruker khat. Det kan blant annet bety at khat-tyggere er bedre rustet mot tannråte. Al-hebshi har også testet khat i laboratorium og kommet fram til at den forhindrer bakterier å feste seg på tennene.

Khatplanten legges i den ene siden av munnhulen og tygges forsiktig, mens vesken som oppstår svelges. Planten har en viss ruseffekt og er derfor ulovlig i Norge. I midtøsten, derimot, er bruken av denne planten svært vanlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere