RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kidnapping var av hensyn til barna

Sist oppdatert:
Moren til de to kidnappede barna hevder det var til barnas beste at hun tok dem med seg fra Norge til stillehavsøya Palau.

Ekskona til Erik Arild Warland og ekskjæresten til Bjørge Leirvik nekter for å ha gjort noe galt og hevder det er de to fedrene som trenger hennes tilgivelse, ikke omvendt.

TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med kvinnen i Palau via e-post.

- Du forteller meg at fedrene er villige til å tilgi meg. For hva? Kidnapping? Høres det ut som jeg trenger tilgivelse. Jeg vil ha rettferdighet!! Og jeg vil få det. Det er dem som trenger min tilgivelse, ikke omvendt, sier hun i e-posten.

- Tapte fordi jeg er utlending
Hun forteller videre at en av grunnene til at hun dro fra Norge var nettopp for at media skulle fokusere på saken.

- Da kan folk, spesielt minoriteter i landet, få se hvordan de blir behandlet av det norske rettssystemet, sier hun.

- Ikke kom i nærheten av meg
Hun mener årsaken til at hun ble fratatt den daglige omsorgen var fordi den sakkyndige i de to omsorgssakene kjente den ene faren fra før.

- Jeg vil ikke la en som NN (sakkyndig) få plassere mine barn i en farlig, ustabil og usikker situasjon. NN bryr seg ikke om velferden til mine barn. I motsetning til mange andre som får ødelagt sine liv av slike som NN, hadde jeg i det minste et valg. Derfor forlot jeg Norge. Tross alt så er det dette det dreier seg om. Barnas velferd, sier kvinnen til TV 2 Nettavisen.

Hun advarer samtidig den sakkyndige om å komme i nærheten av henne igjen.

- Hun bør håpe og be om at hun aldri kommer til denne siden av kloden og at hun treffer på meg, avslutter hun e-posten sin med.

- Barna har det bra
Ifølge moren er alt som kom frem i rettssakene mot de to fedrene løgn fra ende til annen og sier hun kan bevise dette.

- Når jeg vet det jeg nå vet, kunne jeg ikke ta sjansen på å kjøre saken i det norske rettssystemet. Jeg ønsker nå at omsorgssakene skal føres for en domstol i Texas, sier hun.

På spørsmål fra TV 2 Nettavisen om hvordan det står til med barna, svarer hun at de har det bra.

- Mine barn er ved god helse og er veldig glade. NN (sønnen) går på privatskole og kan nesten ikke vente til neste skoledag. Vi har en stor familie her og min datter kan leke med andre barn og gå på stranden hver dag. Hvilke barn ønsker vel ikke å bo i paradis? spør hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere