RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjell Kristian ville likt regien

Sist oppdatert:
Jon Herwig Carlsen og Arne Scheie trøstet seg med at vennen ville vært fornøyd med «sendeplanen» under begravelsen.

TRØGSTAD (Nettavisen): - Kjell Kristian ville vært utrolig fornøyd med regien. Det var en flott seremoni, for det var en ble sagt mye riktig om ham under begravelsen, sier Rikes mangeårige makker Jon Herwig Carlsen til Nettavisen.

Kjell Kristian Rike ble begravet fra Trøgstad kirke i Østfold tirsdag ettermiddag. Venner, familie og kolleger sørget for at de 350 plassene i kirken ikke var nok, og flere måtte følge begravelsen fra en storskjerm utenfor. NRK hedret også sin avdøde medarbeider med direktesendt begravelse.

Les også: «Siste blink er skutt ned»

Ole Edvard Antonsen spilte trompet, countryartist Bjøro Håland sang og skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen var blant de mange som holdt minnetale.

- Men han var jo egentlig veldig beskjeden på egne vegne, så dette hadde nok blitt litt mye, mente Carlsen om alle som var interesserte i å ta farvel.

Døde brått
Rike døde mandag 19. mai, kun fem uker etter at han fikk konstatert lungekreft med spredning. At 63-åringen skulle dø så brått, kom som et sjokk på venner og kolleger.

På vei til begravelsen trøstet NRK-veteranene Jon Herwig Carlsen og Arne Scheie seg med at været var fint: Det var vindstille og strålende sol da Rike ble begravet. For Kjell Kristian var så opptatt av været:

- Rike var så opptatt av at sendingene skulle bli så bra som mulig. Men dette med været hadde han jo ikke kontroll på. Værgudene overkjørte han litt der, og det tror jeg ergret ham, mener Carlsen.

Saken fortsetter nedenfor billedkarusellen.

90

- Kunne det meste
Carlsen jobbet sammen med Rike i 32 år og sier til Nettavisen at han kjente ham som en person som krevde mye av både seg selv og av andre rundt ham, og at alt skulle være perfekt.

Les også: Slik husker vi Kjell Kristian

Under begravelsen sa Rikes mangeårige kamerat Jan-Erik Lien at vennen var opptatt av å ha rett:

- Han likte alltid å ha det siste ordet - og hvis han ikke fikk det, så tok han det.

Jon Herwig Carlsen kan si seg enig i det:

- Det var trygt og godt å jobbe sammen med ham. Jeg visste jo hvor mye han kunne - og det var det meste, sier Carlsen.

- En god venn
- Jeg kommer først og fremst til å huske ham som en god venn. Jeg har jo kjent ham siden han kom hjem til meg på hybelen for 34 år siden, sier Scheie til Nettavisen.

Han mener kollegaen vil etterlate seg tomrom:

- Det vil bli svært vanskelig å fylle rommet etter Rike, spesielt når det gjelder planleggingen.

For mens de fleste av oss er vant til å se og høre Kjell Kristian Rike på skjermen, fremhevet både kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas og flere av kollegene Rikes glitrende evner som planlegger.

- Han var utrolig god til å spille kort. På samme måte var han flink til å legge sendeplan-kabalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere