RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- Kjendisadvokat fikk penger av prostituert

Sist oppdatert:
Advokat Christian Frick skal ha fått illegale penger fra en prostituert som hevder hun tjente 9000 kroner dagen.

Det mener politiet, som har siktet advokaten for grovt heleri og bedrageri. Sist uke ble Frick varetektsfengslet. Nå jobber Økokrim på spreng med blant annet å gå gjennom beslaget som ble gjort da Frick ble tatt.

Frick skal ha fått 300.000 kroner fra kvinnen. Pengene skal ha vært en investering, og advokaten mener han ikke har noen grunn til å tro at pengene er illegale.

Politiet har tidligere forsøkt å stemple kvinnens store formue som ulovlige penger. Kvinnen selv hevder at hun kan tjene opp til 9000 kroner dagen på prostitusjon, og at pengene derfor er tjent på lovlig vis.

Oppbevarte penger
I fengslingskjennelsen fra Oslo tingrett kommer det fram at Frick skal ha oppbevart penger for to personer; svindleren og eks-politimannen Jan Erik Nilsen og en asiatisk kvinne.

Nettavisen har tidligere skrevet om Fricks kontakt med svindleren Jan Erik Nilsen.

Les: Kjendisadvokat svindelsiktet

Nå viser det seg at også den andre personen, en 47 år gammel asiatisk kvinne, er en svært kjent person for politiet.

- Brukte 9,6 millioner
I 2005 forsøkte politiet å få denne kvinnen dømt for omfattende kriminell virksomhet. Det ble gjort en analyse som viste at hun fra 1996 til 2004 på papiret hadde hatt tilgang til 5 millioner kroner, mens det beviste forbruket hennes var på 9,6 millioner.

Politiet mente at kvinnen hadde kjøpt hus i Holmenkollen for 5 millioner, pusset opp for en halv million, kjøpt en rekke biler (Mazda MX3, Nissan 300 ZX, Mercedes, VW Golf Cabriolet), og satt med 1,5 millioner på bankbok. I tillegg hadde kvinnen i løpet av en måned i juni/juli 2003 tømt sin DnB-konto for 2,5 millioner kroner.

Dømt for flere forhold
Kvinnen ble i 1996 dømt for ran i Tyskland, og er i Norge dømt til to år og seks måneders fengsel for flere forhold. Blant annet for oppbevaring av 6000 tabletter rohypnol, 190 gram metamfetamin, 330 gram hasj, og 8,5 gram flunitrazepam, for trygdemisbruk for over 300.000 kroner, for å ha forsøkt å bestikke en annens advokat, og for å forsøke å påvirke vitne med tilbud om intimmassasje.

Kvinnen er også dømt for å ha gitt flere kortsiktige lån med uanstendig høy rente. Ved tre tilfeller har hun lånt ut henholdsvis 100.000 og 200.000 kroner for noen måneder, og krevd hver av lånetakerne for 100.000 kroner i rente.

Ble frikjent
Retten mente at det ikke var bevist at kvinnen hadde opparbeidet seg den store formuen som et resultat av kriminelle handlinger. Kvinnen selv forklarte at hun kunne tjene opp til 9000 kroner dagen på prostitusjon, samt at hun tjente penger på salg av biler, vesker og klær.

Hun forklarte da, og i retten nå, at hun kan tjene 9000 kroner om dagen, og hun har fått lån av rike kunder med til dels høye beløp, som bare delvis ble betalt tilbake.

Retten mente at hun ikke kunne dømmes for det store pengeforbruket, når politiet ikke kunne knytte hennes store pengeforbuk til flere kriminelle handlinger.

Knyttes til Frick
I en av dommene mot kvinnen går det fram at advokat Christian Frick allerede i 2001 kjente den asiatiske kvinnen. Da lot hun Frick stå som offisiell eier av to cabrioleter. Årsaken skal ifølge kvinnen ha vært at hun fryktet at kreditorer ville ta bilene.

Fricks advokat, John Christian Elden, sier at Frick ble kjent med kvinnen gjennom felles venner, og at han har bistått kvinnen i noen sivile saker. Blant annet fikk Frick i 2001 overført en million kroner som kvinnen hadde vunnet i en forsikringssak som gikk helt til Høyesterett.

- På det tidspunktet hadde kvinnen vunnet en større sivilsak i Høyesterett, og Frick kjente henne som en kvinne med mye penger, sier Elden.

Politiet mener altså at Frick har oppbevart penger for kvinnen som stammet fra ulovlige handlinger. Dette avviser Frick.

- Han har ingen oppfatning om at noen av hennes midler skal være ulovlige, men Frick er verken hennes regnskapsfører eller forsvarer, sier Elden.

Flere forhold
Siden Frick ble fengslet fredag, har Økokrim startet et omfattende arbeid med å gjennomgå advokatens forhold. Blant annet ønsker man å ettergå Fricks rolle i Hong-saken. Åtte personer er siktet i den omfattende skattesaken. Frick har i dag status som vitne.

Frick er også under etterforskning ved Telemark politidistrikt for å ha forsøkt å selge sensitiv informasjon til kriminelle. Politiadvokat Olav Markussen sier at saken etterforskes, og vil bli oversendt Økokrim hvis det blir noe mer ut av den.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere