RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjendiser må tåle nakensjokk

- Idol-Tone og andre kjendiser må bare finne seg at de blir fotografert hvis de soler seg toppløse på ferie.

(SIDE2): Det mener Thomas Leikvoll, som torsdag kveld har sesongpremiere med programserien «Hele historien» på TV 2. Programmene tar for seg kjendisers liv og karriere.

Først ut i serien er Jan Werner Danielsen.
Les saken her:
- Jan Werner fant aldri kjærligheten

- Alltid en nedtur!
Leikvoll mener kjendiser må tåle at både pressen og samfunnet blir mer nærgående. Og han er lei av å høre kjendiser syte og klage når nedturen og den negative omtalen kommer.

- Hvis de ikke tåler det, burde de aldri ha beveget seg inn i kjendissfæren. Alle som melder seg på Idol eller takker ja til å bli programleder eller utgir en plate i Norge i dag, vet at de vil bli gjenstand for et offentlig søkelys. Det kan være moro under oppturen. Men det kommer alltid en nedtur. Alltid! sier Leikvoll.

Han utdyper:

- Kjente mennesker må finne seg i sladder, at folk mener noe om dem, at privatlivet endevendes og at eventuelt kompromitterende bilder havner på nettet. Sånn er det bare, sier programlederen.

- Mener du det er greit at private nakenbilder havner på nettet?

- Jeg sier ikke at det er bra, men at sånn er det bare. Sånn er verden blitt, og alle vet det. Derfor er jeg lei av kjendiser som kommer i etterkant og syter om at de ikke var forberedt. Det er for dumt. For eksempel kan ikke Tone Damli Aaberge sole seg toppløs i Aya Napa og tro at ingen tar bilde av henne og legger det på nettet. Hun må dessverre bare finne seg i det. Eventuelt får hun la være å sole seg toppløs, sier programlederen.

- Så fort man blir kjendis, er det ingenting som er privat lenger. Livet ditt endevendes på jakt etter svakheter og pikante detaljer. Og det som ikke står i avisene, det havner på internett. Det er ikke mulig å stoppe, og det blir liggende der for all ettertid. Det er fornuftig å ha i bakhodet når man søker kjendisstatus.

Takler ryktene
Selv er han kjæreste med programlederkollega Line Victoria Husby fra «Frokostquiz» på TV 2. Kjendispressen var raskt på plass da det var turbulens i forholdet.

Thomas Leikvoll har også lest mange rykter om seg selv på nettet.

- Det beste ryktet er vel at jeg har en hang til å ha sex i biler, ler han.

- Vel, for meg er bilen et fremkomstmiddel og ikke noe annet. Men det er et pikant rykte! Jeg aner ikke hvor det kommer fra, men et spennende rykte er det.

- Og du finner deg i det?

- Ja, det må jeg jo gjøre. Jeg har selv valgt å være på TV, da må jeg også ta det som følger med. Og rykter er en del av det livet. Jeg har også lest på nettet at folk mener jeg både er feit og idiot. Når jeg kommer inn i stua til folk gjennom TV-skjermen, må jeg også akseptere at de har sine meninger, sier han.

Vet hva de går til
- Så du mener at Idol-ungdommene som blir kjendiser denne vinteren har seg selv å takke når medieoppmerksomheten blir som verst?

- Absolutt! Idol har vart i så mange sesonger nå, at ingen kan komme i etterkant og sutre. Alle vet hvordan det fungerer, enkelt og greit. Tåler de det ikke, så burde de aldri meldt seg på Idol, mener han.

Leikvoll opplever også at de som velger å bli kjendis, ofte gjør det på bekostning av sine nærmeste.

Fristende tilværelse
- Det er en egotripp å være kjendis. De færreste tenker over hvordan det oppleves for familien å bli trukket inn i et offentlig søkelys. De nærmeste har ofte ikke bedt om en slik tilværelse, og for dem er det tøft å måtte høre rykter og sladder. Det er derfor de fleste forhold sprekker når en av personene i parforholdet brått får kjendisstatus.

- Hva mener du?

- Mitt inntrykk er at utroskap nok er mer utbredt i kjendisverdenen enn ellers. Grunnen er ganske enkel at virkelig kjente mennesker så å si hele tiden får tilbud det er vanskelig å takke nei til...

- Så ille kan det da ikke være?

- He-he. Du skulle bare visst hvor mange som legger seg på rygg for en kjendis. Det er skremmende, rett og slett. Derfor blir man til en viss grad skadet i hodet av å være kjent.

- Men det er jo bare for en kjendis å takke nei?

- Ja, men du skal ha mye ryggrad for å avslå det ene tilbudet mer fristende enn det andre dag ut og dag inn. Man får så mye oppmerksomhet og så mange tilbud, at man til slutt blir avhengig av oppmerksomheten. Man tror man er noe helt spesielt, noe unikt, bare på grunn av kjendisstatusen. Til slutt ender mange opp med å tro på glansbildet av seg selv.

- Et glansbilde som er skapt av sminke, pen lyssetting, manusforfattere, kostbare klær, superdesignere og alskens andre hjelpemidler. Verden vil bedras, sier Thomas Leikvoll.

Se «Hele historien» på TV 2 torsdager klokka 20.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere