RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjente ikke drapsofferet

Foto: Arve Vassbotten (Tv 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
26-åringen som er siktet for drapet på utestedet Rubber Chicken, hevder han ikke kjenner den drepte.

OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): - Min klient sier han ikke kjente avdøde. Han kjenner heller ingen i 25-åringens miljø, sa den drapssiktedes forsvarer, advokat Harald Stabell, til pressen etter fengslingsmøtet mandag.

26-åringen er siktet for forsettelig knivdrap på 25 år gamle Christopher Webjørnsen, som ble knivstukket på en bursdagsfest på Rubber Chicken natt til fredag. En rekke folk fra skate- og snowboardmiljøet på Østlandet var til stede på festen.

Likevel samtykket han i fire ukers varetektsfengsling.

- Årsaken til at han samtykker, er at han forstår at etterforskerne vil gå nærmere inn og finne ut hva som skjer, sa 26-åringens forsvarer Harald Stabell til TV 2 Nettavisen.

Knivstikkingen skjedde i 02-tiden natt til fredag forrige uke. Webjørnsen ble angrepet og knivstukket inne på utestedet, og kjørt til sykehus. Men livet sto ikke til å redde.

- Husker ingenting
Etter en kort rettsbehandling bak lukkede dører, ble 26-åringen fengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll mandag.

Han får heller ikke tilgang til aviser eller se fjernsyn den første perioden. En rekke opplysninger er så langt havnet i media før politiet har fått tilgang til dem, senest en video levert til VG som viser den antatte gjerningsmannen bli jaget av 25-åringens kamerater.

Ifølge 26-åringens forsvarer, Harald Stabell, husker 26-åringen ikke noe, ikke engang om han har vært på stedet.

- Han husker ikke å ha vært på det aktuelle stedet eller noe om knivstikking. Han forteller at han har vært på konsert, og at han så dro hjem. Hvordvidt han dro ut igjen, husker han ikke, sier Stabell.

Ifølge advokat Stabell forklarer 26-åringenat han skal ha vært beruset den aktuelle kvelden. Hvorvidt han var ruset på andre rusmidler, ønsker forsvareren ikke å kommentere.

Får besøk av mor
Politiadvokat Arne Donald Andersen hadde få kommentarer etter fengslingsmøtet og sier til TV 2 Nettavisen at han registrerer at 26-åringen samtykker.

- Hvilke beviser har dere mot ham?

- Den siktede har ikke fått innsyn i alle bevisene vi har. Og av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å gå ut med dette. Vi er også mer forsiktig enn ellers med å fortelle dette til media, særlig siden vitner har gått til pressen før politiet, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

Den siktede 26-åringen møtte ikke i fengslingsmøtet mandag. Ifølge advokat Stabell skal hans klient være langt nede.

- Tilstanden er ikke særlig god. Og vi har ordnet det slik at han skal få snakke med sin mor og personer fra helsevesenet i fengselet, sier advokaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere