RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Klåing ikke en politisak

Sist oppdatert:
Klåing er ikke straffbart, mener profilerte norske advokater. - Når kvinner kan bruke sex-anmeldelser til å ødelegge for menn med politiske verv, har de altfor mye makt, mener Sigurd Klomsæt.

Klomsæt sier til NRK at anmeldelsene mot to KrF-topper i Rogaland viser at det er blitt for lett for kvinner å bruke sex-anmeldelser til å ødelegge for menn med politiske verv.

– Det har i en tid vært slik at kvinner fra å ha liten makt har fått stor makt, etter min formening for stor makt, sier Klomsæt.

Han vil nå ha strengere regler for å kunne komme med en anmeldelse om seksuelle overgrep.

– Tåpelig
Advokat Heidi Ysen synes ikke beføling er en sak for politiet.

– Det blir litt for tåpelig hvis man går til politiet etter å ha blitt klådd på baken eller brystene, sier den profilerte forsvarsadvokaten Heidi Ysen til Dagbladet.

Hun mener en handling må ha preg av å være et overgrep for å bli anmeldt.

– Det er ganske mye seksuell atferd som man synes er uakseptabel, men som ikke er straffbar, sier Ysen.

Dårlig oppdragelse
– Vi kvinner må ikke gjøre oss til ofre for ingenting, sier advokat Marte Svarstad Brodtkorb. Hun har lang erfaring som bistandsadvokat i overgrepssaker, melder NTB.

– Om menn tar kvinner på brystene, har vedkommende dårlig oppdragelse. Det kan ikke politiet gjøre noe med, sier Brodtkorb, som ikke har noen tro på at en mann ville anmelde det dersom en kvinne hadde tatt balletak på ham.

Advarer
Likestillingsombud Kristin Mile advarer mot å bagatellisere klåing. Hun reagerer kraftig på uttalelsene til advokat Bjørn Vikse om at klåing ikke er et alvorlig forhold.

Vikse, som er advokat for de to KrF-politikerne Jan Birger Medhaug og Helge Kindervåg, har provosert ombudet ved å bagatellisere en opptreden hun finner uakseptabel.

Lederen for Arbeiderpartiets kvinnebevegelse, Karita Bekkemellem Orheim, sier i en enquete i Dagbladet at hun ikke håper at de aktuelle sakene vil føre til at folk slutter å ta på hverandre.

– Jeg håper og tror at de fleste skjønner hvor grensen mellom et vennlig klapp og en seksuell berøring går. Vi mennesker er forskjellige. Det som er akseptabelt for meg er kanskje ikke akseptabelt for andre, sier Bekkemellem Orheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere