*Nettavisen* Nyheter.

- Klart jeg angrer

Cecilie Ditlev-Simonsen skulle ønske hun aldri hadde snytt på skatten. Nå får hun 2,5 millioner for å slutte som Hydro-direktør.

19.09.07 13:30

I 1991 mottok Cecilie Ditlev-Simonsen 750.000 kroner i morsarv. Pengene ble plassert på en konto i Sveits og ikke oppgitt til norske myndigheter.

16 år senere gjør denne hemmelige kontoen at Cecilie må trekke seg som kommunikasjonsdirektør i Hydro.

- Selvfølgelig angrer jeg. Jeg har sagt det mange ganger allerede og sier det gjerne igjen, at jeg angrer på at pengene ikke ble oppgitt til norske myndigheter, sier Cecilie Ditlev-Simonsen (43) til Nettavisen.

- Til å leve med
Tirsdag kveld tok hun den endelige avgjørelsen om å slutte i Hydro – etter fem år som kommunikasjonsdirektør i selskapet.

- Jeg hadde samtaler med styreleder Elisabeth Grieg i går, og vi ble enige om en avtale som var til å leve med, forteller Ditlev-Simonsen.

- Hvorfor slutter du?

- Jeg har skjønt i en viss tid nå at det ville blitt vanskelig å komme tilbake nå.

22. august gikk Hydro-ansatte i Høyanger offentlig ut og sa at de ikke ønsket Cecilie Ditlev-Simonsen tilbake som kommunikasjonsdirektør i Hydro

- Skilles som venner
Cecilie Ditlev-Simonsen har vært hyppig omtalt i media denne sommeren. Først i forbindelse med avviklingen av det omdiskuterte opsjonsprogrammet i Hydro, deretter i forbindelse med kontoen i Sveits.

- Jeg og Hydro skilles som venner, og det er jeg veldig glad for, sier Cecilie Ditlev-Simonsen.

Likevel er hun mest trist i dag.

- Det er med sorg jeg har tatt avgjørelsen om å slutte. Man blir veldig glad i Hydro når man jobber der. Jeg har ledet en kommunikasjonsavdeling med flere titalls medarbeidere, som jeg kjenner godt. Derfor føler jeg i dag sorg. Men selv om jeg slutter, kan jo jeg og kollegaene være venner.

Cecilie Ditlev-Simonsen har en månedslønn på cirka 158.000 kroner. Fra hun friskmeldes i Hydro, senest 1. november i år, har hun en oppsigelsestid på seks måneder. Deretter vil hun få en lønnsgarantiperiode på 11 måneder med fradrag for annen skattepliktig inntekt og godtgjørelse, opplyser Hydro.

Dermed vil den avgåtte kommunikasjonsdirektøren få utbetalt mer enn 2,55 millioner kroner i etterlønn.

- Må komme til hektene
Cecilie Ditlev-Simonsen har jobbet med journalistikk, politikk og kommunikasjon. Hva som skjer vider nå som hun slutter i Hydro, vet ikke Cecilie.

- Jeg føler meg trygg på at jeg har en kompetanse og erfaring som kan komme til nytte i en bedrift eller organisasjon, men hvor det blir, vet jeg ikke.

Ditlev-Simonsen har vært sykmeldt siden hun innrømmet å ha hatt en sveitsisk konto den 20. august. Hun er fremdeles ikke friskmeldt.

- Nå skal jeg komme til hektene igjen. Jeg er fortsatt sykmeldt et par uker til

Cecilie Ditlev-Simonsen har tidligere bodd og jobbet i USA. Men hun kommer ikke til å reise utenlands for å finne en ny jobb.

- Jeg har to små barn som går på skole, så jeg blir i Norge, sier hun.

Vil gjøre opp
Cecilie Ditlev-Simonsen har vært i kontakt med skattemyndighetene i forbindelse med de 750.000 kronene som ikke ble oppgitt til beskatning. Hun ønsker å gjøre opp for seg.

- Jeg har vært i møte med myndighetene, men saken er ikke ferdig konkludert enda.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.