Gå til sidens hovedinnhold

- Klippet av øret som narkohevn

Et torturhelvete i fire dager skal ha blitt resultatet da mannen ikke betalte narkogjelden sin.

BERGEN TINGRETT: (iBergen.no) Fem menn og to kvinner er tiltalt for frihetsberøvelse og grov vold, men nektet straffskyld da rettssaken såvidt fikk startet i Bergen tingrett mandag.

Etter over to timers diskusjon omkring nye beviser som ble kjent for forsvarerne torsdag, ble rettssaken utsatt til tirsdag morgen. Da vil samtlige advokater får adgang til avlyttingsmateriale der flere av de tiltalte har diskutert på telefonen det som skal ha foregått i en leilighet i november 2006.

Bundet og mishandlet
Gruppen skal, ifølge tiltalen, ha kidnappet en rusmisbruker og holdt ham fanget i en leilighet på Melkeplassen i Bergen. I fire dager i midten av november 2006 skal det påståtte offeret ha blitt utsatt for utallige slag og spark. Gjengen skal ha truet ham til å betale dem inntil 15.000 kroner ved hjelp av groteske metoder.

Blant annet hevder 26-åringen å ha blitt kuttet i øret med saks, bundet fast og blitt tvunget til å drikke en blanding av Zalo, vann, egg og eggeskall.

Krevde løsepenger av mor
Etter fire dager med vold skal mannen ha blitt tvunget til å ringe sin mor. På telefonen skal han forklart situasjonen og tryglet henne om å betale løsepenger for ham. Hun betalte deler av beløpet.

Saken kom politiet for øre da de etterforsket det beinharde torpedomiljøet i forbindelse med en voldtekt av en 31-årig mann. Overgrepet skal ha vært en hevnaksjon mot rusmisbrukeren, som skaffet seg fiender i et tungt kriminelt miljø. Flere ble siktet for voldtekt, deriblant en mann som tidligere er dømt for vold mot den samme 31-åringen.

Kjent mønster
I dommen som er fra mai 2005, går det fram at rusmisbrukeren ble lurt med på en kjøretur med en venninne, men ble i stedet kjørt inn i en garasje. Der ble han tapet fast til en stol av flere personer. Gjengen begynte å slå ham, samtidig som han ble stukket med redskaper som øks, kniv og drill. I inntil tre timer ble han utsatt for svært smertefull mishandling, før han til slutt ble vasket ren for blod og sent ut på gaten igjen, uten klær på overkroppen.

Voldtektssaken kommer opp for Bergen tingrett senere i år, mens i saken som startet i tingretten mandag er det satt av sju dager.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut