RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Klippet øreflippen av 26-åring

Sist oppdatert:
Torpedoer holdt mann fanget og mishandlet ham i fire dager, mener politiet.

(iBergen.no) : Hele 11 personer kan havne på tiltalebenken i det som trolig blir den største torpedorettssaken i Bergen noen gang. Det var etterforskningen av den såkalte banan-voldtekten i mai i fjor som satte politiet på sporet av det brutale torpedomiljøet. Tre av de som er siktet for dette overgrepet, risikerer nå å bli tiltalt for kidnapping av en 26 år gammel mann i november i fjor, skriver Bergens Tidende.

Totalt skal ni personer ha medvirket til å holde 26-åringen i fangenskap i to leiligheter i Bergen fra 12. til 16. november i 2005. Ifølge siktelsen skal mannen ha vært bundet fast, og utsatt for mishandling og grov vold. Blant annet skal kidnapperne ha vridd en av fingrene hans til den ble forstuet, slått og skamklippet ham, samt klippet av en av mannens øreflipper.

Hensikten med mishandlingen skal ha vært å presse 26-åringen og hans mor for penger. Torpedoene skal blant annet ha ringt mannens mor og truet med å drepe sønnen, dersom hun ikke overførte 15.000 kroner til kontoen hans.

– Vi mener begge to er utpresset med ransmidler, først moren og så sønnen, sier politiadvokat Trond Eide ved Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende. Politiet ser de to sakene i sammenheng, og totalt er 12 personer siktet i saken. En av disse personene har imidlertid omkommet etter at politiet sendte sin innstilling til statsadvokaten. Ifølge politiet erkjenner ingen av de 11 noe videre straffskyld.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere