RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kneblet fengselsbetjenter

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
Tidligere i år ble Arshad Mahmood dømt for tortur. Nå er han tiltalt for å ha vært med på en brutal flukt fra Oslo fengsel.

Arshad Mahmood (38) sjokkerte Norge da tortursaken på Romerike ble rullet opp i fjor høst. I september 2006 kidnappet han tre narkolangere, tok dem til sitt hus i Algarheim på Romerike, torturerte dem, og presset dem for millioner av kroner. I sommer ble han dømt til ni års forvaring i Øvre Romerike tingrett.

Les egen sak: Torturist fikk ni års forvaring

Spiste frokost
Nå er Mahmood tiltalt for et nytt brutalt overfall. Hendelsen skjedde 7. juli 2006, noen måneder før Mahmood torturerte narkolangerne.

25 år gamle Mohammad Akbar var da på permisjon fra Oslo fengsel for å besøke sin syke mor. Med seg hadde mannen en kvinnelig og en mannlig fengselsbetjent fra Oslo fengsel. Under besøket løp plutselig to maskerte og bevæpnede menn inn i leiligheten. Fengselsbetjentene ble kneblet og låst inne i et baderom i kjelleren på bygget. Deretter stakk 25-åringen av med de to maskerte mennene.

Nederst kan du se bildeserie fra Tittutveien den aktuelle dagen.

Nå er altså Arshad Mahmood og en 28 år gammel mann tiltalt for å være en av de to maskerte mennene.

Tapet sammen
Fengselsbetjentene hadde vært i huset i en halvtime da overfallet skjedde. På den tiden hadde Akbar hilst på sin lille sønn. Også hans mor og andre familiemedlemmer var i huset. Fengselsbetjentene hadde nettopp begynt å spise frokost med familien da de maskerte mennene stormet inn i huset.

Til fagbladet Aktuell har de to fengselsbetjentene fortalt hva som skjedde inne i huset. De to mennene oppførte seg som om Akbar skyldte dem penger. Fangen ble også slått av de maskerte mennene. De to fengselsbetjentene blir beordret i kne, og tapet på hendene. Deretter blir de ført ned på badet i kjelleren. Der blir hodene deres tapet sammen. Også Akbars bror og mor ble bundet.

Fremdeles preget
Etter 45 minutter klarer de å rømme. Den mannlige fengselsbetjenten hadde da spist seg gjennom tapen og kommet seg løs.

– Vårt eneste fokus var å komme oss ut og bort fra rekkehuset, sier han til bladet.

Akbar ble etterlyst etter flukten, og ble tatt noen måneder senere.

- De to fengselsbetjentene er fremdeles preget av hendelsen. I dag er de tilbake i sine jobber. Våre rutiner har blitt skjerpet etter hendelsen. Vi foretar i dag en grundig risikovurdering før hver fremstilling, og vi har blitt strengere, sier fengselsdirektør Are Høydal ved Oslo fengsel til Nettavisen.

Nettavisen har ikke lyktes i å få en kommentar fra Arshad Mahmoods forsvarer Morten Furuholmen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere