*Nettavisen* Nyheter.

- Kohinoor fryktet hevn

RASER: Kohinoor raser etter at Helsetilsynet nektet å begjære påtale i ambulansesaken. Foto: Jon Christian Foss

Kohinoor er lettet over at den antatte voldsmannen er tatt. Hun fryktet at det somaliske miljøet selv skulle ta affære.

10.08.07 13:37

(iOslo.no) Kohinoor Nordbergs manager Jon Christian Foss forteller at R&B-artisten er glad for pågripelsen etter overfallet på Ali Haji Mohamed Farah (37) torsdag kveld.

LES OGSÅ: Ambulansesjåførene blir truet

- Hun er glad hvis de har tatt rett mann, og veldig glad for at det ikke er blitt noen opptøyer, sier Foss til iOslo.no fredag.

Fryktet opptøyer
Han forteller at Nordberg fryktet at det somaliske miljøet ville ta saken i egne hender. Rykter om navn på gjerningsmannen skal ha versert i miljøet, og flere skal ha reagert på at politiet har brukt lang tid på å finne fram til mannen de nå har pågrepet.

- Kohinoor er veldig glad for at det somaliske miljøet har latt politiet gjøre jobben sin, sier Foss.

Han opplyser at Kohinoor er svært sliten etter å ha stilt opp i mediene torsdag. Hun vil derfor ikke gi noen uttalelser selv i dag.

Møtte ikke
Kohinoor var innkalt til politiet klokken 17.00 torsdag for å se på bilder av den mulige gjerningsmannen, men møtte ikke. Ifølge politiførstebetjent Lars Asheim ved Grønland politistasjon har hun blitt innkalt til vitneavhør flere ganger, uten å ha møtt opp.

- Hvorfor har hun ikke møtt opp til vitneinnkallelser hos politiet, Foss?

- Jeg fikk med meg at hun ikke møtte i går. Da var det Raja (advokat Abid Q. Raja, journ. anm.) som tok tak i det. Det ble vanskelig å få gjennomført det. Men å møte til vitneinnkallelser, når det er så mange andre vitner som så det samme som henne, har nok ikke vært den største prioriteringen hennes. Hun har prioritert barnet og samboeren, sier han.

Tøff situasjon
- Hva tenker hun om pågripelsen?

- Det er viktig at mannen som har gjort det blir straffet, og at de får tatt rett mann. Det setter vi pris på. Men situasjonen rundt hennes kjære samboer er det viktigste for Kohinoor, sier Foss.

Den pågrepne ghaneseren sitter fredag formiddag i avhør på Grønland politistasjon. Tidspunktet for fengslingsmøtet blir fortløpende vurdert ut ifra avhørene med mannen. Han har foreløpig ikke fått oppnevnt advokat.

Les flere nyheter fra iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.