*Nettavisen* Nyheter.

- Kolossal belastning for Gamal

Foto: TV 2

- Gamal Hosein opplever ventingen som en kolossal belastning. Kjennelsen er den mest avgjørende for hans liv, sier advokat John Christian Elden. Her kan du se hele rettsbelæringen i Agder lagmannsrett.

14.01.04 10:26

Klokka 9.45 onsdag trakk juryen i Agder lagmannsrett seg tilbake for å ta stilling til om Gamal Hosein kvalte sin kone Gry Hosein.

I mellomtiden sitter Ganmal Hosein med nerver og venter på avgjørelsen som uansett utfall vil forandre hans liv.

Hoseins forsvarer, John Christian Elden, sier hans klient er ved godt mot.

- Hosein bedyrer at han ikke har gjort noe galt, og at han derfor har klokkertro på at han ikke kan bli kjent skyldig.

To hovedspørsmål

Før juryen trakk seg tilbake, holdt lagmann Arne Christiansen sin rettsbelæring.

Se rettsbelæringen på web-TV her.

Han mente lagretten - eller juryen - måtte tenke gjennom to hovedspørsmål: For det første om Gry Hosein ble drept, og for det andre om det i så fall var Gamal Hosein som drepte henne.

Christiansen viste ifølge NTB til at det ikke foreligger fellende tekniske bevis mot Gamal Hosein, men sa at lagretten skal svare ja på skyldspørsmålet dersom de finner at det er så mange sammenfallende omstendigheter som trekker i retning av at Gamal Hosein kvalte sin kone.

Hemmelig overnatting
Hvor lang tid juryen vil bruke, vet ingen. Tirsdag meldte TV 2 at Agder lagmannsrett allerede har bestilt overnatting for juryen i Hosein-saken, fordi de kan bruke opp til to døgn på å avgjøre skyldspørsmålet.

Overnattingsstedet er ikke langt fra Skien.

Ifølge TV 2 tok Christiansen for seg flere punkter i rettsbelæringen, blant annet rapporten fra Rettsmedisinsk institutt som ikke viser noen klar dødsårsak.

Den omstridte likmarkeringen fra hundene, Grys angivelige forhold til nevøen - det politiet mener er motivet for drapet - kom han også inn på.

I tillegg tok lagmannen for seg telefonmengden Gry hadde i tiden rundt hun forsvant, både innkomne og utgående samtaler, samt Gamal Hoseins oppførsel i tiden rundt Grys forsvinning.

Tung ventetid
Gamal Hoseins forsvarer John Christian Elden ønsker ikke å si noe om rettsbelæringen, mensier at ventetiden nå er tung for hans klient.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.