*Nettavisen* Nyheter.

- Kom deg ned fra fjellet

Foto: Carina Soltvedt

Det er fremdeles noen fjelloverganger som er åpne søndag morgen. Men det skal blåse opp. Sjekk veimeldingene og fersk værmelding.

24.02.08 08:38

(iBergen.no) Vinterferien kan bli et mareritt for dem som fremdeles er på fjellet. Bare to fjelloverganger er i øyeblikket åpne, men etter alle solemerker blir disse stengt til kvelden når vinden og snøen øker på igjen.

Har du planer om å få barna på skolen på mandag, bør du med andre ord pakke sakene.

Sjekk oppdaterte veimeldinger her

Værvarselet der du bor

To overganger åpne
- Filefjell er åpen. På Hemsedalsfjellet er det kolonnekjøring. Alt det andre er stengt, sier vaktoperatør på Veitrafikksentralen, Eli Solberg til iBergen.no.

Sammen med kollegaene har hun i dag blitt nedringt av folk som er bekymret for om de kommer seg ned fra fjellet.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si til dem. Kjører de nå så må de være forberedt på å snu etter mange timer i kø. Men i ettermiddag øker uværet og det ser dårlig ut i morgen. Da kan fort alle fjellovergangene bli stengt, sier Solberg.

218660

Meteorologene kan ikke trøste
vakthavende meteorolog ved Storm Weather center, Hilde Holdhus, kan ikek love noe bedre være utover helgen. Snarere tvert imot.

- Det har vært forbigående roligere i dag, men utover dagen øker det på. Rundt Stadt kan vinden komme opp i full storm. Det vil merkes i de nordligste fjelltraktene der det i morgentimene kanskje kan komme opp i storm. Lengre sør blir det stiv kuling kan hende sterk kuling i fjellet, sier Holdhus til iBergen.no.

Sent søndag kveld roer vinden seg. Første del av mandag blir det frisk brisk i fjekket før et nytt lavtrykk kommer inn.

- Problemet er nedbøren som fører til vanskelig sikt, sier Holdhus.

- Kommer folk seg ned av fjellet søndag?

- Det ser ikke ut til at det skal blåse mer der det ikke blåser så mye i dag. I dag er Filefjell og Hemsedalsfjellet åpen (kolonnekjøring på Hemsedalsfjellet) Men det kommer sikkert til å bli kø på kø så folk må ta seg god tid og tenke fornuftig når de pakker.

Send oss bilder fra fjellet. Mail:redaksjon@ibergen.no eller MMS merk ib til 1984

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.