RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kom hjem, Charlotte!

Sist oppdatert:
Datteren har vært sporløst forsvunnet siden mandag. Foreldrene har ikke mistet håpet om å finne henne i live.

I en følelsesladet appell på NRK torsdag uttrykte Charlottes mor, Ingegerd Moene, sitt sterke ønske om å få se datteren igjen.

- Vær så snill å si ifra. Ser du dette selv, Charlotte, vær så snill og kom hjem igjen. Alle venter på deg. Vi er så glade i deg, sa moren ifølge NRK Sogn og Fjordane.

Sporløst
Den 17 år gamle jenta fra Øvre Årdal har vært savnet siden mandag formiddag. Da forlot hun hjemmet sitt, men der slutter alle spor. Hun skulle etter planen møte besteforeldrene senere på dagen.

Moren til Charlotte Moene forteller at jenta hadde en avtale med sine besteforeldre klokken 12 mandag, men at hun forlot sitt hjem en time tidligere uten bagasje, penger eller astmamedisin. Klokken 11 ble jenta også sett for siste gang. Ingen i Øvre Årdal har altså sett jenta gå i lokalområde etter at hun forlot boligen.

Pliktoppfyllende
- Jeg kan bare ikke forstå hva som har skjedd. Charlotte er en veldig pliktoppfyllende og grei jente som aldri før har brutt en avtale på denne måten. Det ligner henne bare ikke, sier moren til Sogn Avis.

Landsøket etter den savnede ble avsluttet torsdag kveld, uten resultat. Nå går søket over i en ny fase. Fredag vil politiet i Årdal få bistand fra en taktisk etterforsker fra Kripos. De ønsker å kvalitetssikre jobben som er gjort, og ikke minst få analysehjelp i det videre arbeidet med å finne ut hva som har skjedd med Charlotte Moene.

I dagene som kommer vil det bli søkt med miniubåt og likhund i Årdalsvatnet.

- Vi venter på spesialutstyr, og vil gjenoppta søket når det er på plass, sier operasjonsleder ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Nettavisen.

- Ny fase
- Det at vi har avsluttet landsøket betyr ikke at vi er ferdige med denne saken, på langt nær. Vi går nå over i en ny fase der vi konsentrerer oss om videre etterforskning i tillegg til at det skal søkes i Årdalsvatnet. Det ligger ingen dramatikk i det at vi ber om hjelp fra Kripos, de har spesialkompetanse på en rekke ulike felt og er blant annet dyktige på dette med systematisering, sier konstituert lensmann Helge Øvstetun til Sogn Avis.

Tips til politiet kan gis til operasjonssentralen i Sogn og Fjordane politidistrikt, telefon 57758800, eller til nærmeste politi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere