RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kom tilbake med bildene

Sist oppdatert:
TØYEN (TV 2 Nettavisen): Ledelsen ved Munch-museet i Oslo trygler ranerne om å levere de uerstattelige maleriene tilbake og ikke skade dem på noen som helst måte.

Museumsdirektør Gunnar Sørensen, leder for Kunstsamlingene Oslo, Lise Mjøs og informasjonssjef ved museet, Jorun Christoffersen.

Munch-ekspert Knut Forsberg anslår overfor TV 2 Nettavisen at «Skrik» og «Madonna» alene er verdt opp mot 650 millioner kroner til sammen.

Museumsdirektør Gunnar Sørensen vil ikke kommentere summen, men sier at dette dreier seg om uerstattelige kulturverdier.

- Må ikke skades
Lise Mjøs, leder for Kunstsamlingene i Oslo kommune, ber ranerne om å levere tilbake bildene.

- De er svært skjøre og må ikke skades på noe vis. Det hadde også vært en stor fordel om rammene var på, sier hun.

Deler av to rammer ble imidlertid funnet på Hasle i Oslo kort tid etter ranet. Museet vet ikke om bildene kom til skade da de ble tatt ned fra veggen.

Mjøs er opprørt over at de to kunstskattene er stjålet.

- Det tar tid før reaksjonen kommer, men nå føler jeg meg enda mer sjokkert enn da jeg fikk beskjeden i formiddag, sier hun.

Ledelsen ved museet har ennå ikke oversikt over hvor mange personer som var til stede da ranet skjedde. Både utstillingslokalene og butikken var fulle av gjester.

- Tøft
Ledelsen har ikke fått snakket med de ansatte som var direkte involvert i ranet, men forteller at flere har fått sterke reaksjoner på det som skjedde

- Det er en tøff situasjon å bli truet på den måten, sier Mjøs.

Gunnar Sørensen forteller at de ansatte er opplært til å takle situasjoner som dette.

- Selvfølgelig er de opplært i hvordan man skal forholde seg, men jeg vil ikke gå inn på våre rutiner. Vi vil jo ikke at noe slikt skal skje igjen, sier han.

Mandag er alle de ansatte ved museet innkalt til samtaler med ledelsen om det som har skjedd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere