RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Svein Gustav Wilhelmsen (iOslo.no)

- Kommer til å dø av sult

Sist oppdatert:
Kundene gråter etter Texburgerbrannen, men kommunen har en oppløftende melding.

(iOslo.no) Reaksjonene etter brannen i gatekjøkkenet Texburger på Maritim i Oslo natt til mandag har ikke latt vente på seg. Ikke mindre enn tre Facebook-grupper har blitt opprettet, og de opprørte meldingene hagler.

- Det er rett og slett for j..... Jeg kommer jo til å dø av sult, skriver en mann.

Les også: Texburger totalskadd i brann

Også via mail til iOslo.no har det kommet flere beskjeder fra triste kunder. Noen kommer med forslag til forbedringer når gatekjøkkenet først skal bygges opp igjen, mens andre foreslår kronerulling for å få åpnet gatekjøkkenet fortest mulig.

Har du tips i saken? Send mail til tips@ioslo.no.

- Dette har vært en tung og fæl dag! Jeg skal gå i sorte klær en hel uke!!! skriver en kunde, mens en annen hevder han gråter dressing.

Felles for alle meldingene - de beskriver situasjonen som trist. Det er også eierne enige i.

- Det er selvsagt synd, og veldig trist. Vi kom på stedet natt til mandag, men vi får ikke se hvordan det ser ut innvendig før politiet har gjort sine undersøkelser, sier Kari i Texburger, som ikke ønsker at etternavnet hennes skal stå på trykk.

En måned
Med de triste meldingene fra kundene, kommer også oppfordringen om å bygge opp gatekjøkkenet igjen. Kari betrygger de som måtte være urolige.

- Vi skal prøve å få det opp igjen så fort som mulig, og vil sette i gang med arbeidet så fort politiet er ferdige på stedet, sier hun.

Ifølge senior informasjonsrådgiver Atle Jan Larsen ved Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune kan planene for gjenoppbygging av gatekjøkkenet prioriteres når etaten får dem på bordet.

- Når saken ligger på vårt bord kan den rykke fram i køen på grunn av brann. Hvis det ikke er innsigelser kan saken være ferdigbehandlet på en måneds tid, sier Larsen.

Håper
Han understreker at en måned er rask behandlingstid i slike saker.

Kari i Texburger forteller at politiet skal komme til gatekjøkkenet i dag for tekniske undersøkelser.

- Nå håper jeg bare de finner ut hva som har skjedd, sier hun.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere