*Nettavisen* Nyheter.

- Kommer til å melde seg

Politiet er sikre på at de ettersøkte gjengmedlemmene etter Aker Brygge-skytingen kommer til å melde seg. Når vet de ikke.

22.08.06 14:29

- Det viser seg jo gang etter gang at de leker litt katt og mus med politiet, men til slutt så kommer de til oss. Man kan jo stille spørsmål ved de rådene de får, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen.

Sjansen har gått
Han opplyser om at man har anledning til å gi straffereduksjon hvis de etterlyste melder seg selv, men han mener den sjansen har de fire latt gå fra seg nå.

- De har jo spilt den sjansen nå. Hadde de meldt seg med en gang, så hadde vi nok benyttet oss av paragraf 59, men når de ikke vil kommunisere med oss, så ser vi ingen grunn til det, sier han.

Tirsdag har ryktene gått om at de mistenkte skal melde seg i løpet av noen dager, men ingen av advokatene deres har kunnet si noe sikkert om hva som skjer. De fleste vil helst ikke kommentere saken overhodet. Det mener Abrahamsen ikke nødvendigvis er fornuftig.

Venter med offentliggjøring
- Vi kommer ikke til å offentliggjøre navn og bilde av de siktede før tidligst onsdag. Grunnen til det er at vi gjennomfører avhør av vitner frem til da, og vil at de skal ha et uhildet forhold til bilde av de siktede som vi forelegger dem, sier Abrahamsen.

Kilder TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med antyder at i alle fall noen av de fire mistenkte vil melde seg onsdag, men det er uklart om dette gjelder en eller alle.

Da de mistenkte for Torshov-drapet i sommer var på rømmen ble det gjort flere avtaler om når de skulle melde seg, men i flere dager ble disse avtalene brutt. Det har sannsynligvis gjort både politi og forsvarsadvokater varsomme med å inngå avtaler, eller i alle fall gå ut offentlig med disse i media.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.