RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kommunale barnehager er i ferd med i bli B-barnehager


- Politikerne bør fokusere på kvalitet uavhengig om det er private eller kommunale eiere, sier direktør Arild Olsen i Private Barnehagers Landsdforbund.
- Politikerne bør fokusere på kvalitet uavhengig om det er private eller kommunale eiere, sier direktør Arild Olsen i Private Barnehagers Landsdforbund. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
Sist oppdatert:
Lederen for Private Barnehagers Landsforbund mener foreldre i private barnehager er mer fornøyd enn de i kommunale barnehager.

– Undersøkelser viser jevnt over at foreldrene er mer fornøyde med kvaliteten i private enn i kommunale barnehager. Problemet er heller at de kommunale barnehagene er i ferd med å bli B-barnehager, sier Arild Olsen, administrerende direktør i Private Barnehagers Landsforbund (PBL) til Klassekampen.

Utspillet kommer etter at avisen tirsdag skrev om at AP i flere norske store byer vil stille krav om tilsvarende lønn og bemanning i private barnehager som i kommunale.

Les også: Krangler om barnehageplasser

- Rydd i egen butikk

Olsen viser til innbyggerundersøkelsene til  Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) som ser på bygg, mattilbud, informasjon og foreldrenes mulighet for medvirkning. De private kommer best ut, men forskjellene er små, ifølge Klassekampen. 

– Angrepene på private er en avsporing som utsetter arbeidet med å få vekk useriøse aktører. Det finnes dårlig drevne private barnehager, og det finnes dårlige kommunale. Politikerne bør fokusere på kvalitet uavhengig om det er private eller kommunale eiere. God tur hjem og rydd i egen butikk, sier Arild Olsen.

Han understreker at over 90 prosent av de private barnehagene har tariffavtale.

Les også: Tajik får kjeft etter likestillingskritikk

Overrasket over PBL

Byrådslederkandidat i AP i Oslo, Raymond Johnsen mener PBL misforstår, og at de ikke er ute etter å ta private barnehager

Byrådslederkandidat i AP i Oslo, Raymond Johnsen mener PBL misforstår, og at de ikke er ute etter å ta private barnehager.

- Når barnehagene finansieres med midler fra kommunene, mener vi det er ikke er urimelig at det stilles krav til lønn og bemanning. Det tror jeg PBL er enig i, sier Johansen til Klassekampen

Både fagforbundet og Utdanningsforbundet, som organiserer barnehageansatte avviser at kommunale barnehager er B-barnehager.

Les også: Foreldre klagde på barnehagen - barna kastet ut

– Det forundrer meg at PBL kan få seg til å sin noe sånt. Alle kommunale barnehager er forpliktet til å delta i kvalitetsundersøkelsene, mens private kan velge det bort. Da blir det skeivt, sier Mette Henriksen Aas i Fagforbundets seksjon for oppvekst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere