*Nettavisen* Nyheter.

- Komplisert å etterforske Stavanger-politiet

SEFO synes det er komplisert å etterforske Stavanger-politiet, og er langt ifra å trekke noen konklusjon i saken.

- Det har vært en komplisert og meget omfattende etterforskning, sier lederen for SEFO i Rogaland, Elizabeth Baumann til TV 2 Nettavisen.

Straffbart eller ikke
Siden etterforskningen av politiet startet i april, har fem personer jobbet med saken. Oppgaven til Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (SEFO) er å finne ut hvorvidt politiet i Rogaland har vist grov uforstand i forbindelse med ranet av Norsk Kontantservice før påske.

- Vi etterforsker to forhold, det ene er våpenbruken på Domkirkeplassen ransdagen og det andre er det som skjedde i forkant, sier Baumann.

For å finne ut av dette har SEFO avhørt en rekke polititjenestemenn. Men fortsatt gjenstår en god del arbeid.

- Vi har overhodet ikke trukket noen konklusjon ennå, men har anslått at vi har den klar medio august. Deretter vil vår innstilling bli oversendt til Statsadvokaten, sier Baumann.

Mulige nye tiltak
Etter ranet satte også Politidirektoratet ned en arbeidsgruppe som skulle evaluere hva etaten og publikum faktisk står overfor ved slike brutale ran. Arbeidsgruppen har sett på beskyttelsestiltak og har gjennomgått dagens rutiner.

Torsdag legger direktoratet fram sin rapport, der de vil komme med forslag til eventuelle nye tiltak. Inntil da ønsker de ikke å kommentere innholdet.

- Vi ønsker ikke å si noe før torsdag, sier pressevakt Linn Støre i Politidirektoratet til TV 2 Nettavisen.

Politidirektør Ingelin Killengren vil være tilstede under framleggelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.