*Nettavisen* Nyheter.

- Kongelig støtte en privatsak

Mens den danske og svenske kongefamilien åpent har gitt støtte til flodbølgekatastrofen, mener Slottet at støtten fra den norske kongefamilien er en privatsak.

05.01.05 15:53

Tirsdag ble det kjent at det danske hoffet gir omkring 300.000 kroner til arbeidet for ofrene etter tsunamien i Sørøst-Asia. Dronning Margrethe og prins Henrik ga 100.000 kroner, det samme har kronprinsparet og prins Joachim og prinsesse Alexandra gjort.

Slottets fungerende informasjonssjef, Sven Gj. Gjeruldsen, sier at kongefamilien også har gitt penger.

- Alt jeg kan si er at kongefamilien har gitt ved flere anledninger til ulike hjelpeorganisasjoner. Men hvor mye de har gitt og hvilke organisasjoner er en privatsak, sier han til side2.no.

Se og Hør opplyste tirsdag at Kongehuset ønsker å sende kronprinsen til Thailand for å vise Norges sympati etter katastrofen. Men Slottet avkrefter at han er på vei til det kriserammede landet.

- Det er det ingen planer om, sier informasjonssjefen.

- Betyr det at han ikke skal reise?

- Når vi ikke har planer om det, så betyr det at han ikke skal reise, ja.

Den svenske kongefamilien får mye ros for hvordan de har opptrådt etter flodbølgen traff Sørøst-Asia. De har deltatt både på TV og familien var til stede da de første kistene med omkomne svensker kom til Arlanda flyplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.