RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kongen er glad for støtten

Sist oppdatert:
FONTENEHUSET (Side2): Kronprinsesse Mette-Marit sier at støtten fra folket varmer Kong Harald.

(Side2): Torsdag ble det kjent at kong Harald er hjertesyk, og at han allerede rett etter påskeferien skal opereres. Fredag kom den første uttalelsen fra kongefamilien selv om sykdommen.

Glad for støtte
- Vi er selvfølgelig veldig glade for å ha fått høre at dette skal gå bra, sa Mette-Marit i forbindelse med kongens sykdom.

Hun sa videre at støtten kongen har i folket gjør godt.

- Kongen er svært glad for all støtte han har fått fra folket, sa hun.

Kronprinsessen ville ikke si noe om hvor kronprinsparet ville tilbringe påsken. Den årlige ferien i Sikkilsdalen er avlyst som følge av kongens sykdom.

- Vi ser frem til en avslappende og rolig påskefeiring, sier hun.

Støtter psykisk tiltak
Kronprinsessen var fredag på besøk på Fontenehuset i Oslo, et rehabiliterings-tilbud til personer med psykiske lidelser som ønsker å komme tilbake i arbeid.

Det finnes over 350 fontenehus i verden, og et av stiftelsens egne modeller er å tilby sine medlemmer overgangsarbeid i vanlige bedrifter, men at Fontenehuset står for opplæring og oppfølging av personen.

- Jeg er svært imponert over det arbeidet Fontenehuset gjør, og j eg oppfordrer alle arbeidsplasser til å ta imot medlemmer fra Fontenehuset, sa hun.

Medarbeiderne Jack Sørlie og Sverre Furuholmen Jensen ved Fontenehuset kunne fortelle at kontakten med kronprinsessen ble opprettet ved at Fontenehuset søkte Slottet om en overgangsarbeid-stilling.

Kronprinsessen fattet interesse for tiltaket og kom fredag på besøk. Det ble en times møte med informasjon, kake og kaffe, samt møte med husets medlemmer. Det var tydelig at kronprinsessen og flere av medlemmene fant tonen.

ifølge Fontenehuset jobber Slottet fremdeles med å se om de kan få til en overgangsarbeid-mulighet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere