- Kongen har det bra

Kong Harald har det bra, og bruker dagen til å hvile hjemme, opplyser Slottet til TV 2 Nettavisen.

27.11.03 16:29

Kong Harald er sykmeldt ut uken, til og med søndag. Det etter at han tirsdag ble innlagt på Rikshospitalet og fikk diagnosen hematuri, det vil si blod i urinen.

Hektisk for vikaren
En som ikke får hvile ut, er kronprins Haakon. Han har et meget tett program nå som kong Harald er sykmeldt. Spesielt hektisk blir det fredag:

- Kronprinsregenten har flere audienser, sier Slottets informasjonsrådgiver, Svein Gjeruldsen, til TV 2 Nettavisen.

* Klokken 10.15 skal kronprinsregenten ta imot statsminister Kjell Magne Bondevik på Slottet. Et møte som Kongen regelmessig har med statsministeren.

* Klokken 11.00 holder kronprinsregenten statsråd på Slottet.

* Klokken 12.00 skal kronprinsregenten ta imot nestkommanderende i Natos strategiske operasjonskommando, admiral Reiner Feist, på Slottet.

* Klokken 13.00 tar kronprinsregenten og dronningen imot Kirgisistans president med kone til audiens på Slottet. Deretter inviterer kronprinsen og dronningen til lunsj på Slottet.

- Under lunsjen er det kronprinsregenten og dronningen som er vertskap. Det vil være cirka 30 gjester, blant annet representanter fra Kirgisistan, statsminister Kjell Magne Bondevik med frue samt andre representanter fra det offisielle Norge, sier Slottets informasjonsrådgiver.

Mette-Marit slipper
Siden dronning Sonja, bortsett fra kongeparets avlysning av besøket til Stavanger i dag, vil være på jobb som planlagt, slipper kronprinsesse Mette-Marit ekstra oppgaver i forbindelse med kong Haralds sykmelding.

- Det er bare kronprinsen dette har hatt betydning for, sier Slottets informasjonsrådgiver til TV 2 Nettavisen.

Kronprinsessen må derimot regne med å se lite av ektemannen de neste dagene, bortsett fra på søndag. Da skal kronprinsen og kronprinsessen være til stede ved dåpen av et nytt redninsfartøy ved Norsk Sjøfartsmuseum i Oslo.

- Det var meningen at kongen skulle overvære at kronprinsessen døpte redningsskøyten, legger Gjeruldsen til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.