- Korstog mot Hansa og lettøl

Utesteder i Bergen må nå fjerne Hansa-logoen på alle kjøleskap. På grensen til mobbing, mener utelivsbransjen.

- Typisk norske molboregler. Dette er å gå for langt, sier Paal Davanger på Fotballpuben til Bergensavisen.

Han måtte bruke varmt vann og kniv for å skrape vekk Hansa-logoen fra åtte av sine kjøleskap, etter at kommunens skjenkekontor har sendt brev til samtlige utesteder og krevd at logoene må vekk.

Davanger mener reglene er håpløse, og får støtte fra flere andre i utelivsbransjen i Bergen. Kåre Bottolfsen i KJS servering mener Bergen kommune behandler Hansa urettferdig, og sier det er tull at Hansa-logoen må fjernes på steder hvor det allerede selges en mengde alkoholvarer.

Også markedsjef ved Hansa Borg Bryggerier, Lisbeth Hope Frugård, er oppgitt og sier hun ikke forstår hvorfor kommunen bruker energi på en logo som ikke har reklameverdi for Hansa.

Leder for Kontor for skjenkesaker i Bergen, Gro Gaarder sier årsaken til kravet de nå har sendt ut, er at Hansa har vært altfor trege til å gjøre denne jobben selv.

- Alkoholloven ble endret på dette området for mange år siden. Hansa har ikke vært flinkest i klassen til å følge opp. Ringnes er eksempelvis bedre på dette området, sier Gaarder til BA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.