RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kranglet før drapet

Sist oppdatert:
POLITIHUSET (TV 2 Nettavisen): En mann (29) ble skutt flere ganger utenfor en bygård på Frogner i Oslo natt til lørdag. Politiet har siktet en 32 år gammel mann.

32-åringen meldte seg selv for politiet ved 07.15-tiden lørdag morgen med informasjon om at han hadde noe med drapet å gjøre. Ved 14-tiden lørdag er det klart at politiet har siktet vedkommende i saken.

- Mannen er siktet for forsettlig drap, opplyser avdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

32-åringen er forsatt ikke avhørt.

- Vi vil avhøre ham i ettermiddag eller søndag formiddag, sier Abrahamsen. Den siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag. Han er tidligere domfelt, men politiet vil ikke gå ut med hva han er dømt for.

- Ting tyder på at siktede og avdøde kranglet og at det førte til dette fatale resultatet, sier Finn Abrahamsen.

- Rett å melde seg
Advokat Mona Høiness er oppnevnt som 32-åringens forsvarer.

- Jeg skal besøke ham i kveld. Avhøret av mannen vil vare utover kvelden, så jeg vil foreløpig ikke si mer enn at han gjorde det eneste riktige da han meldte seg for politiet lørdag morgen, sier Høiness til NTB.

Ifølge NRK har 32-åringen sagt at han handlet i nødverge.

Skutt flere ganger
Meldingen om drapet i en bygård i Gabelsgate på Frogner på Oslo vest kom til politiet klokken 03.38 lørdag morgen.

- Vi fikk melding om at det var avfyrt flere skudd utenfor bygården. Mannen som var skutt, døde ved ankomst til sykehuset, sier Abrahamsen.

Noe drapsvåpen er ikke funnet, men ifølge politiet dreier det seg om et kraftig håndvåpen, melder NTB.

Mannen (29) ble truffet av flere skudd. Avdøde har etnisk norsk bakgrunn og tilhører det politiet betegner som et tungt kriminelt miljø.

Usikre på motiv
Det samme gjør 32-åringen som lørdag morgen meldte seg på Sentrum politistasjon.

Offeret vil bli obdusert i løpet av dagen.

På en pressekonferanse lørdag formiddag avviser politiet at det er noen sammenheng mellom nattens drap og drapet på Sandaker tidlig tirsdag morgen.

- Vi kan med stor sikkerhet si at det ikke er noe som knytter disse sakene til hverandre, sier Finn Abrahamsen.

Rundspørring
Lørdag morgen og formiddag foretok politiet en rundspørring i området rundt åstedet. De ber også vitner om å melde seg og vil gjerne snakke med både forbipasserende og bilister som var i området.

- Det var en fest i en av leilighetene i bygården, og det er grunn til å tro at drapet kan ha sammenheng med dette. Naboer hørte krangling og skrik rett for skuddene ble avfyrt, sier Abrahamsen.

Skuddene ble avfyrt mot inngangspartiet og politiet går dermed utifra at det ble skutt fra gaten og inn. Avdøde ble funnet i inngangspartiet til bygården.

Flere av festdeltakerne tilhører samme miljø som drapsofferet. Det skal ha vært mellom fem og ti personer til stede i leiligheten da skuddene ble avfyrt. Det var også festdeltakere som varslet politet, men politiet vet ikke om noen har sett selve skytingen.

Det er ikke kjent om det var rus inne i bildet da drapet ble begått.

Ti vitner
Politiet hadde lørdag ettermiddag avhørt ti vitner og skal avhøre flere.

- Vi har avhørt personer som ble tatt med av politiet fra festen, samt naboer til leiligheten der festen foregikk. Jeg ønsker ikke å si noe om hva de har gitt opplysninger om foreløpig, sier Abrahamsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere