RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Krekar beordrer Irak-aksjoner

Sist oppdatert:
Den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA mener de har fanget opp e-postmeldinger fra mulla Krekar der han gir ordre om selvmordsangrep i Irak.

Blant aksjonene Krekar skal ha gitt ordre om, er selvmordsbomben mot Bagdad Hotel i sentrum av den irakiske hovedstaden 12. oktober i fjor. Der ble seks irakiske vakter drept og 23 personer ble skadd, melder den britiske avisa Sunday Telegraph ifølge Dagbladet.

Den tidligere lederen av den kurdiske organisasjonen Ansar al Islam sitter i norsk varetekt siktet for forhold som han skal ha gjort seg skyldig i før USA gikk til krig mot Saddam Husseins regime i Irak. Men etter det Dagbladet erfarer, etterforsker Økokrim også om Krekar har vært aktiv etter USAs angrep på Irak.

Førstestatsadvokat Erling Grimstad i Økokrim vil ikke bekrefte at Krekar-etterforskningen også gjelder forhold etter USAs invasjon i Irak. Men han bekrefter at de etterforsker Krekars virksomhet på internett.

Meling sier han vil kreve innsyn i det nye materialet til Økokrim. Det materialet han har fått fra Økokrim fram til nå, gir ikke holdepunkter for å si at Krekar har gitt ordre til terroraksjoner mot USA i Irak.

- Krekars aktivitet på internett dreier seg om religiøse forelesninger om hellig krig og selvmordsaksjoner, ikke direkte ordre om dette, sier Meling. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere