Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Krekar burde reise hjem

Foto: (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Mulla Krekar burde reise hjem, sier Carl I. Hagen, oppgitt over at Krekar anker dommen i Oslo tingrett der Frp-formannen ble frikjent for å ha ærekrenket mullaen.

- Dommen er uriktig og svikter i resonnementer. Vi får medhold på mange hold i vår argumentasjon om at det å kalle noen en terrorist er en ærekrenkende beskyldning. Men vi fikk da ikke medhold i at dette skal slå igjennom i forhold til ytringsfriheten, sier Krekars advokat Brynjar Meling til NRK.

- Bør reise hjem
- Mulla Krekar burde reise hjem til Irak, mener Carl I. Hagen, som synes det er trist at dommen ankes.

- Selv om dommeren hadde noen formaninger til meg, vant jeg på alle punkter og fikk saksomkostninger dekket. Det ville være et misbruk av rettssystemet å påføre skattebetalerne enda flere kostnader. Mulla Krekar burde reise hjem til Irak og la advokat Brynjar Meling ta seg av andre saker, sier Hagen til NTB.

Krekar gikk til privat søksmål mot Hagen etter at Frp-formannen hadde kalt ham en terrorist i et fjernsynsintervju. For to uker siden ble Hagen frikjent i Oslo tingrett. Retten dømte også Krekar til å betale Hagens saksomkostninger på nær 200.000 kroner.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!