- Krekar er verre enn meg

Foto: Arne Lutro / TV 2 Nettavisen

I et brev TV 2 Nettavisen har fått av den terrormistenkte asylgjengangeren Basir Ahmed Rahmani, raser han mot at han forfølges mens Krekar får gå fri. Les brevet her.

27.01.05 10:06

Tirsdag kveld kom Bashir Ahmed Rahmani tilbake til Norge for åttende gang, bare fem dager etter at han ble eskortert ut av landet for syvende gang.

Da TV 2 Nettavisen møtte 19-åringen før han meldte seg for politiet, overleverte han et håndskrevet brev som han ba om å bli publisert. I brevet raser 19-åringen mot politi og politikere og sier de sprer skitten og usann terrorpropaganda om ham for å blidgjøre USA. Han sier at norske myndigheters behandling har ført til en forverret livssituasjon.

Les brevet her

Jeg er et barn.

Norsk politi og politikere har stemplet meg som terrorist.

1: De vil med dette vise USA at Norge har arrestert en terrorist som skulle angripe amerikanske mål, og gjennom det, vise sin vennlighet overfor USA. (Samtidig kan ekte terrorister, som Mulla Krekar, leve fritt her i Norge) (sic).

2: De indoktrinerer det norske folk med at de har greid å arrestere en afghansk terrorist, slik at politiet og politikerne får et bedre bilde blant det norske folk.

3: Norge vil nå, med sin asylfiendtlige politikk, gjennomføre 72-timersregelen. Politiet og politikerne driver en usann terrorpropaganda for å utvise en asylsøker.

4: Jeg skrev mitt første brev (asylsøknad, red.anm) da jeg var under 18 år. Etter sju asylsøknader hos politiet, selvmordsforsøk og inneleggelse ved psykiatrisk avdeling, er jeg nå blitt terrormistenkt.

Med sin skitne propaganda leker de med meg. Etter at tv og aviser nå har vist bilde av meg, blir jeg forfulgt av det afghanske regimet og antiterrorgrupper. De uriktige anklagene mot meg har forverret min livssituasjon betraktelig.

Jeg ber om at dette brevet, som er skrevet av meg, Basir Ahmad Ramani, blir oversatt og publiseres.

(signatur)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Kommer tilbake
Rahmani ble første gang utvist fra Norge da han ble pågrepet av politiet som mistenkte han for å ha planer om å sprenge et Widerøe-fly. 19-åringen ble pågrepet med to bensinbomber og et selvmordsbrev. Etter å ha blitt utvist til Tyskland, landet hvor han først søkte asyl, har Rahmani kommet tilbake gang på gang og bodd i åpne asylmottak i Norge.

Tirsdag kveld ble politi og media tipset om at Rahmani var på vei tilbake til Norge for åttende gang. Etter et kort møte med TV 2 Nettavisen og TV 2 Nyhetene, meldte 19-åringen seg for politiet sammen med sin advokat. Før han ble ført bort, sverget Rahmani på å komme tilbake, uansett hvor mange ganger han blir utvist.

- Jeg vil alltid komme tilbake. Jeg vil bo i Norge. Jeg liker Norge. Jeg kjenner ingen og er redd i Tyskland, og jeg kan ikke reise tilbake til Agfhanistan, sa han til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ber Tyskland om hjelp
Norske myndigheter jobber nå med å få tyske myndigheter til å ta ansvar for den standhaftige afghaneren slik at han ikke kommer tilbake til Norge neste gang han sendes ut av landet.

Eneste mulighet Rahmani har for å få bli i landet, er trolig dersom han blir dømt for terrormistankene og for ulovlig å ha tatt seg inn i Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.