*Nettavisen* Nyheter.

- Krekar har hatt svært begrensede muligheter til å kommunisere fra cella

Krekar hadde svært begrensede muligheter for å kommunisere fra cella, sier Kongsvinger fengsel. Her er Krekar sammen med sin advokat Brynjar Meling under rettssaken i oktober. Foto: Berit Roald/NTB scanpix

De innsatte har ikke tilgang til internett, verken på cella eller i fellesområdene.

12.11.15 13:46

Krekar har trolig hatt svært begrensede muligheter til å kommunisere med omverdenen fra cella, ifølge ledelsen ved Kongsvinger fengsel.

Fengselet har i dag 72 plasser med høy sikkerhet og 48 med lav sikkerhet. Det er landets eneste fengsel bare for utlendinger. Krekar var plassert i avdelingen med høy sikkerhet, opplyser assisterende fengselsleder Anne Egeberg til NTB.

Les også: Eksperter tviler: - Det rimer ikke

Der har de innsatte ikke tilgang til internett, verken på cella eller i fellesområdene.

– Bare de som er i et utdanningsløp, kan ha begrenset tilgang i forbindelse med det faget de holder på med, sier Egeberg.

Fangene er også underlagt brevkontroll. De har 20 minutter ringetid i uka, med kontroll, og kan få besøk. Disse må imidlertid forhåndsgodkjennes.

Egeberg ønsker ikke å uttale seg om Krekars muligheter til å kommunisere med personer utenfor fengselet.

– Det ønsker jeg ikke å spekulere i, sier hun.

Krekar ble løslatt fra fengsel i januar i år. 30. oktober ble han igjen dømt i Oslo tingrett til ett og et halvt års fengsel for trusler. Han vil anke dommen. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag