Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Krenkelse å stoppe pakistansk politiker

Foto: Jamaat-e-Islami
Leder i Norsk Innvandrerforum, Athar Ali, advarer kommunalminister Erna Solberg (H) mot å nekte den kontroversielle pakistanske politikeren Qazi Hussain Ahmad adgang til Norge.

- Det er veldig uklokt hvis hun bestemmer seg for ikke å slippe ham inn i landet. Mange innvandrere vil oppleve det som en krenkelse, sier Ali.

Ahmad er nektet innreise til Belgia og Nederland fordi han anses som en sikkerhetsrisiko. Kommunaldepartementet vurderer å gjøre det samme når han etter planen kommer til Norge 21. august. Qazi Hussain Ahmad er leder for Pakistans største religiøse parti, Jamaat-e-islami. Han har markert seg som en sterk USA-motstander.

- Mange ønsker ham velkommen
– Norske myndigheter må tåle antiamerikanske holdninger. Ahmad representerer holdninger som også mange muslimer i Norge har, sier lederen for Norsk Innvandrerforum.

Hvis Ahmad nektes adgang til Norge, vil mange oppfatte det som en krenkelse og et angrep på deres ytringsfrihet, tror Athar Ali.

– Det er de siste dagene skapt et inntrykk av at mange nordmenn med pakistansk bakgrunn ikke ønsker at Ahmad skal komme hit. Det tror jeg er helt feil. Han er en nasjonal leder i Pakistan, og jeg tror mange vil komme for å høre hans foredrag i Oslo.

– Ikke ekstrem
Athar Ali møtte selv Ahmad da den pakistanske politikeren besøkte Norge i 1995.

– Han var veldig kritisk til USA også den gangen. Men jeg oppfattet ham ikke som ekstrem. Hans parti vil at islam skal gjennomsyre Pakistan, på samme måte som KrF vil at kristne verdier skal gjennomsyre Norge. Det er på det planet jeg plasserer ham, sier Ali, som har representert RV i bystyret i Oslo.

Kommunaldepartementet har kontaktet nederlandske myndigheter for å få vite bakgrunnen for at han er nektet adgang der, og om Norge etter Schengensamarbeidet er forpliktet til å gjøre det samme.

Departementet venter fortsatt på svar fra Nederland, får TV 2 Nettavisen opplyst onsdag ettermiddag. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!