RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Krenkende, løgnaktig og ondsinnet

Sist oppdatert:
Milliardær Øystein Stray Spetalen gir Dagbladet det glatte lag. Les hans private brev til redaktøren.

«KJENDIS-milliardær AMOK på utested».

Slik lød Dagbladets forside 2. august. Saken handlet om at Øystein Stray Spetalen angivelig skulle ha kastet glass og slått vilt rundt seg på det trendy utestedet Odeon i Oslo.

Oppgjør
Nå tar milliardæren et oppgjør med avisen. Blant annet har han klaget avisoppslagene inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU). I tillegg har han sendt et flengende brev til redaktør Anne Aasheim (les hele brevet lengst ned i artikkelen, journ. anm.).

LES OGSÅ: Spetalen klager på Dagbladet

Aasheim får hovedtyngen av kritikken fra Spetalen.

- Sjefredaktørens håndtering av saken er en av hovedgrunnene til at jeg nå ber PFU om å vurdere det journalistiske håndtverket, sier han til Nettavisen.

Slagsmål?
Ifølge Dagbladets oppslag skulle Spetalen ha gått til fysisk angrep på fotballrådgiver Christian Eidem og tidligere VIF-trener Petter Myhre.

I tillegg skal hockeykjendis Espen «Shampo» Knutsen ha blitt slått i ansiktet av Spetalen, og en utenforstående kvinne skal ha fått et flygende ølglass i hodet.

Avviste alle påstander
Nettavisen kunne samme dag som Dagbladet brettet ut saken avsløre at sannheten var en ganske annen.

- Jeg ble ikke angrepet, slik det står i Dagbladet, sa tidligere VIF-trener Petter Myhre til Nettavisen.

Espen «Shampo» Knutsen ristet på hodet:

- Det var ikke dramatisk, jeg fikk sjokk av oppslaget, sa han.

Snakket ut
Også Christian Eidem, som angivelig var mannen som ble angrepet, snakket ut:

- Jeg ble ikke angrepet. Og jeg har ikke vært i noe som helst klammeri med Øystein Stray Spetalen, sa Eidem til Nettavisen.

- Hadde Dagbladet utvist like godt kildeskjønn og kildebruk som Nettavisen, så hadde dette aldri blitt en sak, sier Spetalen.

Petter Stordalen, som var tilstede på Odeon den aktuelle kvelden, kom også Spetalen i møte.

- Jeg informerte sjefsredaktør Anne Aasheim grundig om hva som faktisk hadde skjedd på utestedet. Min kontakt med Aasheim kom etter at Petter Stordalen på eget initiativ hadde tatt kontakt med henne for å fortelle hva som faktisk hadde skjedd, men hun var ikke interessert i å forholde seg til de fakta som Petter og jeg fremla, sier Spetalen.

Sto på sitt
Dette til tross sto Dagbladet-redaktør Anne Aasheim på sitt.

- Jeg har ingen grunn til å tvile på kildegrunnlaget vårt. Det er en beskrivelse av en hendelse som skjedde på et offentlig sted, var Aasheims kommentar.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få noen kommentar fra Anne Aasheim torsdag.

Kjendisstøtte
Nå må hun forsvare saken overfor Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Torsdag morgen ble det kjent at Spetalen har sendt inn en formell klage til PFU. Han mener Dagbladet har brutt Vær Varsom-plakaten på tre punkter, kildekritikk, saklighet og at titler skal ha dekning i stoffet.

I klagen legger han også ved skriftlige erklæringer fra Petter Stordalen, Petter Myhre, Espen «Shampo» Knudsen og John Giæver, som alle var til stede under opptrinnet og støtter Spetalens versjon.

- Løgnaktig og ondsinnet
Nettavisen har fått tilgang til et privat brev Spetalen sendte til Dagbladet-redaktør Anne Aasheim samme dag han oversendte klagen til PFU.

I brevet omtaler han Dagbladets oppslag og oppførsel som grovt krenkende, løgnaktig og ondsinnet.

- Jeg har valgt å kjempe mot den grove urett som De gjennom Deres ansvar som redaktør har gjort mot meg, skriver Spetalen i brevet.

Her er det private brevet fra Spetalen til Aasheim:

«Hei Aasheim,

Jeg er leder av stort investeringsselskap med årsomsetning på flere milliarder kroner, deltar i samfunnsdebatter, har gjennom å være styremedlem i selskaper med flere tusen ansatte påtatt meg et stort samfunnsansvar og har gjennom all min tilstedeværelse blitt en offentlig person. Med bakgrunn i dette har full forståelse for at media interesserer seg for min virksomhet og meg som person.

Det jeg overhode ikke kan godta er at Dagbladet har trykket grovt krenkende og løgnaktive påstander om meg på førstesidene i den avis De er ansvarlig redaktør både den 2. og 3. august iår. Tiltross for at De gjennom våre samtaler torsdag kveld den 2. august ble grundig informert om det egentlige hendelsesforløpet i saken, valgte Dagbladet den 3. august å følge opp med en ny grovt krenkende og ondsinnet artikkel om meg på førstesiden.

I de mer enn 10- årene hvor jeg gjennom min faglige virksomhet har vært en offentlig person har jeg aldri i ettertid sett det som nødvendig å følge opp den presseomtalen jeg har fått. Jeg er en person som velger min kamper med omhu, men De og Dagbladet gav meg ikke noe valg. Derfor har jeg valgt å kjempe mot den grove urett som De gjennom Deres ansvar som redaktør har gjort mot meg.

Jeg har derfor i dag klokken 0900 oversendt en formell klage til Pressens Faglige Utvalg og ser frem til Deres og Dagbladets redegjørelse overfor utvalget med tanke på det journalistiske håndverket og kildebruken, målt opp mot Vær-varsom-plakaten.

Ha en hyggelig valgdag.
Vennlig hilsen,
Øystein Stray Spetalen»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere