*Nettavisen* Nyheter.

- Krevende norske amatørband

Bookingansvarlig er nådeløs i omtalen av artister som spiller på hans eget arrangement. Se video.

Inne på Kiwibutikken på Grønland står bookingansvarlig for Klubbøyas utested «Dattera til Hagen» og hamstrer forfriskninger. De er ment til artistene som er med på sparke i gang Øyafestivalen.

- Det er forfriskninger til veldig krevende norske amatørband som har veldig vanskelige raidere, sier Marius Jøntvedt litt ironisk.

- Men det er vel ikke så mye å forlange?

- Nei det er vel egentlig ganske greit, sier bookingsjefen.

Starter for fullt i morgen
«Dattera til Hagen» er ett av flere utesteder i Oslo som huser artister på Klubbøya, noe som er en del av Øyafestivalen, som starter opp som fullt i Oslo i morgen.

«Hanny» er ett av flere band som spiller opp til fest på «Dattera til Hagen» i kveld. Jentene er storfornøyde med å bli spurt om å spille.

- Vi er veldig fornøyde
- Vi tar det som et veldig komplement, og vi er jo veldig fornøyde. Vi gleder oss masse til at det forhåpentligvis kommer kjente og de som ikke har hørt oss før.

Til vanlig er det fem medlemmer i «Hanny». Tre jenter og to gutter. De andre hadde ikke anledning til å møte Nettavisen da vi besøkte utestedet på formiddagen i dag. Forventningene er store blant jentene som aldri før har spilt under Øyafestivalen.

- Vi innså plutselig av vi er jo blant de første som spiller på Dattera, og da spiller vi jo nesten først på hele Øyafestivalen. Så vi føler jo at det er visse forventninger til oss, men de skal vi innfri, sier Marie Therese Borgersen Kvamme.

Alt under kontroll
På selve festivalområdet begynner ting å falle på plass. Kun få timer før alvoret starter, er ledelsen rolige for at de skal være klare til å slippe inn tusenvis av musikkgale mennesker.

- Vi er veldig godt forberedt. Vi har jo gjort dette i noen år, og vi har utrolig mye flinke frivillige med oss til å gjennomføre det hele. Så vi er vel bedre forberedt enn noensinne tror jeg, smiler PR-sjef Jonas Prangerød.

50.000 besøkende
Totalt ventes det rundt 14.000 besøkende daglig. Når festivalen er over, håper ledelsen at så mange som 50.000 personer har besøkt Øya.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.