*Nettavisen* Nyheter.

- Kristin følte seg truet

Foto: Hege I. Hanssen (Nordlys.no)

Rolv-Are Pettersen truet og forfulgte Kristin Kjelstrup (bildet), hevder drapsofferets mor.

26.01.09 07:22

Fredag ble lærerpraktikanten Kristin Kjelstrup (41) skutt og drept av politiførstebetjenten Rolv-Are Pettersen på parkeringsplassen utenfor Slettaelva barneskole i Tromsø. Like etter skjøt politimannen også seg selv.

I forkant av drapet hadde Pettersen og Kjelstrup vært samboere, men samboerskapet tok slutt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Marius Fiskum (Marius Fiskum)

- Jeg har ikke fått vite hvor ille det faktisk var før denne uken, dagene før det skjedde. Kristin var redd, ble kontrollert, truet, forfulgt og plaget av Rolv-Are de siste 14 dagene, hevder Kristin Kjelstrups mor, Ellinor Albrigtsen, overfor VG søndag.

Ifølge Albrigtsen skal Kristin Kjelstrup ved flere anledninger ha kontaktet moren fordi hun var redd.

«Jeg tør ikke gå ut av bilen, han har vært så truende. Jeg kommer til deg!» skal Kristin Kjelstrup ha sagt i en telefonsamtale med moren ved en anledning hvor hun skal ha blitt forfulgt av politimannen.

Rolv-Are Pettersen var en høyt respektert politimann ved Tromsø politistasjon og har arbeidet som både innsatsleder og operasjonsleder ved Troms politidistrikt. Fredag låste han opp en av sine kollegers våpenkoffert og drepte sin ekssamboer med et tjenestevåpen.

Politimannen ble livstruende skadd av skuddet han påførte seg selv fredag, og blir nå holdt kunstig i live på Universitetssykehuset i Nord-Norge. Han er også siktet for forsettelig drap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag