*Nettavisen* Nyheter.

- Kristne verdier bedre enn muslimske

Foto: (Scanpix)

Carl I. Hagen går stadig lengre i sitt angrep på Islam. – Etter min mening er de kristne verdier langt bedre enn de muslimske, sier Hagen og snakker om kristendommen som «den eneste rette religion».

15.07.04 12:41

Carl I Hagen risikerer å bli meldt til politiet av Senter for etnisk diskriminering for sitt frontal-angrep på muslimer tirsdag, men han endrer ikke holdning av den grunn.

- Jeg frykter islamsk fundamentalisme både i Norge og i resten av verden. Vi vet at der det er store innslag av fundamentalister, som vil at landet skal styres av sharialovene, der må vi være på vakt, sier Hagen til TV 2.

«Eneste rette religion»
Hagen minner om misjonsvirksomheten som kristner har drevet i muslimske land «for å omvende dem til den eneste rette religion».

- Det finnes ingen likestilling eller ytringsfrihet i muslimske land.

- Jeg respekterer Islam, men etter min mening er de kristne verdier langt bedre enn de muslimske, sier Hagen.

Brunt oppgulp
På AUFs sommerleir på Utøya tok AUF-leder Gry Larsen sterk avstand fra det hun kaller «Hagens brune oppgulp». Hun sammenlikner også Hagens uttalelser med hetsen mot jødene før andre verdenskrig.

- Det er et uttrykk for en rasistisk tankegang. Han stempler en hel gruppe som ekstremister og han lager et fiendebilde som handler om dem og om oss. Den teknikken har vi sett brukt før - i mellomkrigstida ble teknikken brukt mot jøder, og vi aksepterer ikke at den teknikken brukes igjen, sa Larsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.