RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- KRL bør miste «kristendom»

Kristendomsdelen i KRL-navnet og skolens formålsparagraf bør vurderes, mener en av arkitektene bak det omstridte faget.

Direktør i Kirkerådet og nå kandidat til bispesetet i Oslo, Erling Pettersen, mener den sterke symbolverdien i navnet «Kristendomskunnskap med religions- og livssynsorientering» har vært med på å skape mange sår.

Nå er KRL-veteranen åpen for å endre skolens formålsparagraf, som han mener ikke samsvarer fagets intensjon. Den nåværende paragrafen fastslår at skolen skal hjelpe til med «å gi elevane ei kristen og moralsk oppseding».

- Formuleringen fanger ikke på en tilstrekkelig måte opp utviklingen i den norske skolen, nemlig at vi har fått nye religioner inn. Den får heller ikke godt nok fram at kristendom og humanisme er sammenvevet i kulturarven, sier Erling Pettersen til Vårt Land.

Professor Peder Gravem ved Menighetsfakultetet foreslår at ordlyden endres til at oppdragelsen i grunnskolen skal «bygge på grunnleggende kristne og humanistiske verdier, gi forståelse for verdier fra ulike kulturer og religioner, og vise respekt for overbevisningen til elever og foreldre».

Human-Etisk Forbund (HEF) fikk i november medhold av FNs menneskerettskomité i at KRL-faget strider mot menneskerettighetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere