RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kutt sykelønnen med 20 prosent

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Nok et soloutspill fra Høyre-topp.

Dagen etter at Høyres stortingsrepresentant Linda C. Hofstad Helleland gikk ut og sa at hele fedrekvoten må fjernes etter barnefødsler, går partikollega og stortingsrepresentant Michael Tetzschner ut og sier at sykelønnen må kuttes med 20 prosent.

Tetzschner mener sykelønnen må kuttes for å få ned sykefraværet. Forslaget er kontroversielt, og vi trolig skape heftig debatt internt i Høyre, skriver Dagens Næringsliv.

Også Hofstad Hellelands forslag var kontroversielt. Flere Høyre-topper gikk tirsdag ut og sa at de ikke støttet forslaget.

«Gjøkunge»
Les egen sak: Sables ned for pappautspill

Tetzschner karakteriserer sykelønnsordningen som en «gjøkunge» som stenger for andre velferdstiltak.

- Det grunnleggende problemet er at vi bruker 37 milliarder kroner til et tiltak som er unndratt politiske prioriteringer fordi det er summen av folks valg i hverdagen, sier Tetzschner til avisen.

Høyreleder Erna Solberg uttalte til Nettavisen tirsdag at hun som partileder ikke skal drive sensur av ethvert innspill som partifeller kommer med.

Jens bekymret
Fra 3. kvartal i 2008 til 3. kvartal i 2009 økte det samlede sykefraværet med 11 prosent, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) - noe som også bekymrer Stoltenberg.

Les også: - Ikke unnskyld at du er syk

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere