RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kuttet opp 5-åring med kniv

Sist oppdatert:
KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Fosterforeldrene skal ha kuttet opp femåringens underarm, skåldet ham med varmt vann og holdt ham innestengt. Nå må de svare for de grove anklagene i retten. Se web-TV.

Gjennom fire år skal de 53 år gamle fosterforeldrene ha mishandlet fostergutten. Overgrepene pågikk fra han var to til han var seks år gammel.

Den grove mishandlingen skal ha skjedd i fosterforeldrenes hjem i Kristiansand, ifølge tiltalen, som ble tatt ut i oktober fra Statsadvokatene i Agder.

Paret er tiltalt for legemsbeskadigelse med kniv under særdeles skjerpende omstendigheter, for mishandling og legemsfornærmelse. Det tas forbehold om påstand om erstatning til gutten, som i dag er sju år gammel.

Ved én anledning i august 2002 skal fostermoren ha kuttet opp den høyre underarmen til den da fem år gamle gutten. Åtte strekkesener ble avkuttet. Han måtte opereres og ble gipset.

I tiltalen heter det at gutten fra juni 1999 til 2. mai 2003, gjentatte ganger skal blitt vanskjøttet og mishandlet. Fosterforeldrene nektet ham mat, stengte ham inne, slo ham, skadet ham, truet og skremte, kjeftet og skrek på ham.

Strafferammen for en slik mishandling er 6 års fengsel.

Etter det TV 2 erfarer skal barnehagen ha slått alarm etter at gutten kom med blåmerker flere steder på kroppen.

Ved flere anledninger skal de også ha slått gutten forskjellige steder på kroppen. De skal også ha skoldet hånden hans.

I dommeravhør har gutten fortalt at stemoren tok fingrene hans i glovarm fiskesuppe og senere holdt ham i beina med hodet ned før hun slapp ham.

Ekteparet, som opprinnelig er fra Chile, har vært i Norge i 20 år og har hatt to andre fosterbarn boende hos seg i perioder, melder TV 2 Nyhetene.

- Jeg vet at hun er inderlig glad i gutten, og hun stiller seg helt uforstående til dette, sier Grethe Wulff Langeland, som forsvarer fostermoren, til TV 2 Nyhetene.

Hun mener at gutten ikke snakker sant.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere