RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kvalitetsreformen mislyktes

Sist oppdatert:
Studentene jobber minst like lite og like tregt som før.

Gjennomføringen av studiene er ikke blitt bedre, fastslår den tredje delrapporten av NIFU-steps evaluering av den såkalte Kvalitetsreformen.

Et av hovedmålene med Kvalitetsreformen er dermed mislykket, fastslår Studentenes Landsforbund. En av forutsetningene for reformen var at studentene skulle jobbe mer med studiene slik at flere blir ferdig på normert tid.

- Nå er det på tide å fjerne ordet kvalitet om reformen, sier leder av Studentenes Landsforbund, Øyvind Bakke.

Selv om studentene gjennomfører utdanningene, er det likevel ikke flere som gjør dette på normert tid enn før reformen ble innført. Når undersøkelsen viser at studentene arbeider mer ved siden av studiene enn før, er heltidsstudenten fortsatt i det blå, mener forbundet.

- Når studentene ikke kan leve av midlene de får er de nødt til å jobbe ved siden av studiene, og målet om heltidsstudenten er mislykket, sier en frustrert Bakke.

Rapporten viser også at studentene bruker samme antall timer i uken, eller mindre, på studiene enn før Kvalitetsreformen ble innført.

- Dette var ikke intensjonen med reformen. Når politikerne ikke følger opp løftene om bedre studiefinansiering blir dette en strukturreform som har lite med kvalitet å gjøre, sier Bakke.

StL forventer mye penger til økt studiestøtte fra regjeringen denne høsten.

- De rødgrønne må bevise at snakket om heltidstudenten ikke bare er tomme ord. Kommer ikke pengene må opposisjonen på Stortinget presse på, for dette er ikke bra, avslutter Bakke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere