RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kvinne sluttet etter tilnærmelser fra Solum Larsen

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)
Sist oppdatert:
Helge Solum Larsen skal tidligere ha kommet med tilnærmelser overfor kvinnelige partikolleger.

Oslo (NTB): Voldtektssiktede Helge Solum Larsen kom med ubehagelige tilnærmelser mot to kvinnelige partikolleger på 1990-tallet, forteller Venstres gruppeleder i Stavanger, Per Thorbjørnsen.

- Det er riktig at det har vært et par episoder tidligere. To jenter opplevde ting som var problematisk i forhold til Helge. Den ene trakk seg ut av partiet etter dette, sier Thorbjørnsen til VG Nett

Han ønsker ikke å gå nærmere inn på detaljer om episodene, men en av kvinnene opplevde ifølge Thorbjørnsen tilnærmelser av seksuell karakter.

Den mest alvorlige hendelsen skjedde i 1999, samme år som Solum Larsen fikk en dom for promillekjøring. Flere ønsket den gang Solum Larsen ut av partiet, men Thorbjørnsen støttet den nå voldtektssiktede partikollegaen.

- Jeg må ta høyde for at det kan vise seg at jeg kanskje burde tatt disse sakene mer alvorlig. Men der og da virket de ikke alvorlige nok til å ta videre, sier Thorbjørnsen.

Onsdag ble det også kjent at en ansatt i Venstre før jul varslet partiledelsen om oppførselen til Helge Solum Larsen på partiets julebord i desember. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere