RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kyoto-avtalen er ikke internasjonal

Sist oppdatert:
Frp-leder Siv Jensen mener Kyoto-avtalen ikke er en internasjonal avtale, til tross for at den er ratifisert i 169 land.

Siv Jensen gikk sterkt ut under Tabloid-debatten med statsminister Jens Stoltenberg mandag kveld. Stoltenberg gjentok at Norge må være med på Kyoto-avtalen for å være seriøse i klimapolitikken. Det er Jensen sterkt uenig i. Jensen avviste også at helgens avstemning mot Kyoto-avtalen er et nederlag for partiledelsen.

Partilederen mener at dagens CO2-avtale er dårlig for Norge og verden.

- Vi er imot Kyoto-avtalen like mye nå som før. Det er en dårlig avtale, sa Jensen og la til.

- Det er ikke en internasjonal avtale når nesten halve verdens befolkning står utenfor.

- Det er 169 land som er med i Kyoto-avtalen, og den dekker over 55 prosent av CO2-utslippene i verden. Hva skal til for at en avtale er internasjonal?

- Ja, men de aller største landene er ikke med, og det er veldig vesentlig. USA, Kina, India og en rekke land i Sør-Amerika er ikke med og det har en viss betydning hvis man skal ha et effektivt kvotesystem for å si det forsiktig, sa Jensen til Nettavisen etter sending.

Under helgens landsstyremøte vedtok Frp 21 punkter som partiet mener vil gjøre Norge til en langt bedre miljønasjon enn i dag. Punktene kan du lese i boksen til høyre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere