RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- La bilen stå

Sist oppdatert:
Snøværet skapte store trafikkproblemer på Vestlandet onsdag, og nå laver det ned på Østlandet. Vegtrafikksentralen oppfordrer folk til å la bilen stå dersom de ikke har fått på vinterdekkene.

I Oslo laver snøen ned onsdag kveld, og ifølge prognosene blir det ikke væromslag før torsdag formiddag.

- Vi oppfordrer alle som fremdeles har sommerdekk på bilen, til å holde seg langt unna veiene, sier Aud Fjerdingby ved Vegtrafikksentralen i Oslo til TV 2 Nettavisen.

Endte i grøften
For mange bilister synes overgangen til vinterføre å bli brå. Fjerdingby vil derfor minne folk på om å tilpasse seg kjørefoldene.

- Det er viktig å holde god avstand til bilen foran og å senke farten på vinterføre, sier hun.

I Bergen synes det første snøfallet å komme som kvelden på kjerringa hvert eneste år.

Ifølge Lasse Austestad ved Vegtrafikksentralen i Bergen hadde de aller fleste som endte opp i grøften på såpeføret, ennå ikke lagt om til vinterdekk:

- Folk drøyer i det lengste med å skifte dekk, og vinteren kommer ofte bardust på. De aller fleste som fikk problemer i dag kjørte fremdeles på sommerdekk, sier han.

Lange køer
I Bergen sto mange i timevis i kø for å komme hjem fra jobb og på alle innfartsårene til byen var det lange køer.

- Kaoset begynte ved 14-tiden da snøen la seg. Vi har hatt alt disponibelt mannskap ute på veiene, men snøen skapte like vel store vanskeligheter i trafikken i dag, sier Austestad.

Ved 18.30-tiden hadde køene løst seg opp, og det var også begynt å regne i Bergen.

Torsdag er det imidlertid meldt kjøligere vær igjen, så det er all grunn til å få vinterdekkene på i en fei.

Kolonnekjøring
Uværet på vestlandet gjorde også at Bergen Lufthavn Flesland måtte stenge onsdag. Etter å ha vært stengt en drøy time, kunne rullebanen igjen åpne klokken 16.15.

Som følge av uværet, er det innført kolonnekjøring på Riksveg 7 over Hardangervidda, og på Riksveg 52 over Hemsedalsfjellet.

Det er ikke bare på Østlandet og på Vestlandet at vinterværet har slått til. I dagene som kommer er det ifølge Storm ventet snø helt fra Rogaland til Finnmark.

Lavtrykk over Nord-Skandinavia gir vedvarende nordavind resten av uken og inn i helgen. Folk kan dermed vente seg spredte snøbyger i kystområdene fra Rogaland til Finnmark, og en generell kjølig værtype også i dagene fremover, skriver Storm på sine nettsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere