RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- La folk fiske gratis

Sist oppdatert:
En norsk forsker hevder at bygdene vil tjene mer på å la folk fiske gratis, framfor å forlange fiskekort i lokale elver og vann.

Dag Jørund Lønning har studert reiselivet på New Zealand, og har kommet fram til at sportsfiskerne legger igjen mer penger i bygda, dersom de får fiske gratis i lokale elver og vann.

Han mener fritt fiske bør legges inn i allemannsretten, siden det vil utløse større lokale inntekter.

- For grunneiere som vil tjene penger blir det veldig enkelt å bare skru opp prisen på fiskekort, men inntektene til bygdene kan bli større ved å velge en annen strategi. Hvis sportsfiske skal bli en stor bygdenæring i Norge må man hente pengene andre steder enn på lokale fiskekort

- New Zealand har verdens beste ørretfiske. Der betaler fiskerne en lisens på noen hundre kroner, og da kan man fiske hvor som helst i hele landet. Fisking blir betraktet som et fellesgode alle kan utnytte. Det medvirker til at fiske blir en stor næring som mange tjener penger på, sier Lønning, som er forsker ved Telemarksforskning i Bø til avisa Varden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere