- La kongen være i fred

SV-leder Kristin Halvorsen skjermet ungene for illustrasjoner i forbindelse med kong Haralds sykdom. Nå ber hun mediene om å gi kongen fred og ro. Si din mening?

09.12.03 14:11

- La Kongen ha kroppen sin i fred, tenkte jeg, og gjemte avisen. Den sensurlinja viste seg å være litt vanskelig å overholde utover dagen, skriver Kristin Halvorsen i en kommentar i dagens utgave av Se og Hør.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Er det for mye stoff om kongen i mediene?
Ja
Nei
Bryr meg ikke

Se resultat

Hun tenker på kong Haralds sykdom og de norske medienes dekning av saken. Side opp og side ned har blitt skrevet om kongens urinblærekreft. Illustrasjoner og store mengder detaljer er blitt servert via TV-kanaler, radiostasjoner og aviser.

- Jeg ble oppgitt
Halvorsen skriver at hun gjemte Aftenposten da hun så en tegning av en voksen manns edlere deler lyse mot henne på morgenkvisten.

- Jeg synes at Kongen skal få litt fred og ro. Alle som er syke har behov for det. Som avisleser har jeg ikke behov for en masse detaljer. Jeg har ikke behov for å se tegninger av kongens indre organer, sier SV-lederen til TV 2 Nettavisen.

Hun sier hun ikke ble overrasket, men oppgitt over medienes dekning av kongens sykdom de første dagene etter at sykdommen ble gjort kjent.

Sonja uten blitz
Halvorsen bønn til oss journalister er derfor:

- Jeg har behov vite hvordan det går med Kongen, men det holder lenge på det generelle plan. Nå håper jeg mediene lar dronning Sonja få komme på besøk til Rikshospitalet uten et blitz-regn rettet mot seg, sier Halvorsen til TV 2 Nettavisen.

Hva mener du? Skriv inn din kommentar nedenfor:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.