- Lærerne har sviktet

- Forskningen viser at lærerne ikke har vært flinke nok til å stille krav til elevene i 90-tallets skole, sier statssekretær Helge Ole Bergesen.

- Skolens viktigste oppdrag er å motvirke ulikhet. Det er læreren som har ansvar for elevenes læring, ikke elever og foreldre, sier Bergesen, statssekretær i Utdanningsdepartementet, til Aftenposten.

Bergesens uttalelser kommer etter at en NOVA-undersøkelse presentert mandag viser at barn av ressurssterke foreldre gjør det stadig bedre på skolen, sammenlignet med andre barn.

Ifølge statssekretæren viser forskning at lærerne ikke har vært flinke nok til å stille krav til elevene i 90-tallets skole.

Prosjektarbeid
NOVA-rapporten viser at mye prosjektarbeid og elevstyrt læring har vært med og øke forskjellene mellom barnas skoleprestasjoner.

- Lærerne må ha et bevisst forhold til hvor de vil med prosjektarbeidet. Det må ikke bli slik at de svake elevene setter seg i en krok og lar de flinke jobbe for seg. Da kan prosjektene bli en sovepute, sier leder i Utdanningsforbundet, Helga Hjetland til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag