RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lammet av sorg

Foto: Privat, Scanpix (Montasje)
Sist oppdatert:
- Vår verste frykt er blitt bekreftet, sier de nærmeste vennene til Martine Vik Magnussen (23).

LONDON/OSLO (Nettavisen): Helt siden de fredag morgen meldte venninnen savnet, har Martine Vik Magnussens (23) venner fryktet at Asker-jenta kunne ha vært utsatt for noe kriminelt.

Mandag formiddag fikk de bekreftet sine verste mistanker: Venninnen ble funnet død i kjelleren på en bygård i Great Portland Street i London sentrum. Politiet i storbyen har slått full drapsalarm.

- Vi er alle i dyp sorg. Allerede søndag fikk vi vite at det trolig var Martine som var den døde jenta, men vi håpet i det lengste at hun skulle være i live, sier en nær venninne til Nettavisen.

Sørger sammen
Enkelte venner hadde dratt hjem til Norge på påskeferie mens andre var igjen i den britiske hovedstaden for å lete etter venninnen da dødsbudskapet kom. Da Nettavisen snakket med flere av vennene mandag ettermiddag, ønsket ingen å stå frem med navn.

- Nå holder vi sammen og vil helst være i fred. Vi trenger tid til å sørge. Samtidig skal vi hjelpe politiet så godt vi kan, sier en skolekamerat av Martine.

Etter det Nettavisen kjenner til, delte 23-åringen en leilighet med tre andre venninner i Westminster. Boligen skal ligge i gangavstand både fra åstedet og klubben der hun ble funnet.

Det skal være romkameratene som slo alarm da Martine Vik Magnussen ikke kom hjem etter et nachspiel natt til lørdag.

Asker-jenta ble sist sett da hun forlot det trendy kjendisutestedet Maddox i Mayfair i London sentrum i 03-tiden natt til fredag. Ifølge flere kilder skal Martine ha forlatt klubben sammen med en navngitt mann.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Etterlyser mann (26)
Mannen skal være en 26 år gammel araber. Han er nå etterlyst for drap, opplyser politikilder. Han skal være sporløst forsvunnet.

- Det er klart at det er en del mennesker som vi ønsker å avhøre i forbindelse med saken. Dette inkluderer araberen som hun ble sist sett sammen med, sier polititalskvinne Lisa Joe til Nettavisen.

Scotland Yard har ifølge Daily Mail sendt ut en riksdekkende etterlysning etter 26-åringen. Samtlige flyplasser og fergeterminaler er blitt varslet om etterlysningen.

- Vi har fortalt alt vi vet til politiet, og håper saken får en rask løsning. Vi får aldri Martine tilbake, men alle som sitter igjen fortjener et svar på hva som har skjedd med jenta vår, sier en venninne.

«Martine var alltid i godt humør, hun var en solstråle og ei superglad jente»

Venner til Nettavisen

- Hun var ei solstråle
Flere av venninnene var på byen sammen med Martine Vik Magnussen kvelden hun forsvant. Mens vennene valgte å dra hjem, skal 23-åringen ha blitt igjen på utestedet.

Skolekameraten Patrik har fortalt til Nettavisen at han møtte den norske studinen i på utestedet i 03-tiden natt til fredag, og at hun virket normal og i godt humør.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Martine var alltid i godt humør, hun var en solstråle og ei superglad jente. Derfor var det mange som kjente henne og satt stor pris på henne, sier en av venninnene.

23-åringens vennekrets består ifølge Nettavisens kilder av en rekke kjente personer fra Oslos kjendis- og finansmiljø.

Blod i trappeoppgang
Foreløpig er ingen pågrepet i saken. Politiet etterforsker saken for fullt, og mandag var det fremdeles stort nærvær av etterforskere og teknikere utenfor bygården i Great Portland Street der 23-åringen ble funnet.

Teknikerne skal ha funnet blodspor i trappeoppgangen, noe som styrker politiets teori om at den norske jenta er blitt drept i en leilighet i bygården før hun er blitt flyttet til et søppelrom.

Det var i søppelrommet at politiet fant liket av jenta tildekket.

- Hvordan hun er blitt drept vil først bli kjent når obduksjonsrapporten foreligger. Den pågår utover mandag ettermiddag, og vil være klar i løpet av mandag kveld eller onsdag morgen, sier en talsperson for Metropolitan police til Nettavisen.

Kriseteam står klar
Martine skal ha flyttet til London i februar i fjor, og startet finansstudier ved Regent's Business School i november.

Både foreldrene og søsknene til Asker-jenta er nå i London, der de har deltatt i identifikasjonen av 23-åringen. Norges ambassade i London bistår familien.

Samtidig har både Sjømannskirken i London og skolen der Martine Vik Magnussen, Regent's College, slått ring om jentas nærmeste venner. Både kirken og skolen vil bistå med krisehåndtering.

Utenfor skolen ble det mandag satt opp vakter for å holde journalister på avstand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere