*Nettavisen* Nyheter.

- Landet i horisontal stilling

Det var Ole Johan Sørum (26) fra Hurdal som døde da han hoppet fra den 26 meter høye Minnesund-brua natt til søndag.

02.08.04 16:38

Ifølge politiet døde Sørum fordi han traff vannet i horisontal stilling.

- Avdøde har ikke gått i bunnen. Han landet i horisontal stilling – et realt mageplask. Han som var sammen med avdøde så at han så vidt kom under vannet og ble liggende, sier lensmann Asbjørn Nerbø i Eidsvoll og Hurdal til TV 2 Nettavisen.

- Voldsom kraft i sammenstøtet
- Når du hopper fra 26 meter og treffer vannflaten, særlig slik han gjorde, får du en voldsom kraft i sammenstøtet, sier Nerbø.

- Siden han bare så vidt kom under vannet, tyder ting på at han kan har slått seg bevisstløs, eller fått luften slått ut av seg, sier Nerbø.

Lensmannen opplyser at det var 26 år gamle Ole Johan Sørum som ble drept i ulykken.

Bakgrunnen for hoppet var et veddemål mellom 26-åringen og en 30 år gammel venn. 30-åringen ble øyenvitne til hendelsen.

- Vi skulle bare hoppe for moro skyld. Det var et Jackass-lignende stunt. Vi hadde drukket en del, sier 30-åringen til VG.

Håper siste hoppet er tatt
Nerbø sier til TV 2 Nettavisen at 26-åringen til slutt ble funnet på 8,5 meters dyp, 280 meter fra stedet han traff vannflaten.

- Nå får vi inderlig håpe at det siste hoppet er tatt. Sjansen for at det går galt er stor. Her er det så sterk strøm, at mister du noe av oversikten og konsentrasjonen når du kommer ned i den sterke strømmen, så er det veldig lett at det ender med katastrofe, sier lensmannen.

Ifølge politiet er det lite som tyder at avdødes 30 år gamle venn vil bli straffeforfulgt som en følge av ulykken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.