RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Låste seg inne i frykt

(Arendal kommune)
Sist oppdatert:
Skoleelevene var livredde og låste seg inn i klasserommene da en 16-åring gikk amok med øks i skolegården.

- Elevene så på øksehendelsen fra klassevinduene. I frykt for at det skulle utvikle seg, låste de dørene inn til klasserommet sitt, sier vaktsjef Torgeir Egeland ved Arendal politistasjon til TV 2 Nettavisen.

En gutt i 9. klasse ved Stuenes ungdomsskole ble skadd da han onsdag formiddag ble angrepet med øks på skolen.

En 16 år gammel gutt av utenlandsk opprinnelse er siktet for forholdet.

- Kunne endt skikkelig ille

- Det at barna ble vitner til hendelsen førte til at vi fikk en del meldingen fra foreldre som hadde fått meldinger fra sine barn. Foreldrene var spent på hva som kunne ha skjedd, sier Egeland.

Vaktlederen er glad for at alt endte uten alvorlige skader.

- Dette kunne endt skikkelig ille. Vedkommende svingte øksa mot gutten, sier Egeland til TV 2 Nettavisen.

Heldigvis endte episoden med at gutten bare fikk noen kutt i hånda og det ene benet.

- Både offeret og den siktede gutten er brakt inn til avhør, sier Egeland.

- Kranglet
Dramaet i Arendal startet etter at en jente kom hjem til sin bror, den nå siktede 16-åringen, og fortalte at hun hadde havnet i krangel med en gutt på skolen.

- Det har vært en uoverensstemmelse mellom en utenlandsk jente og norsk gutt. Jenta har deretter gått hjem til sin bror og fortalt om dette. Hun har deretter gått med broren tilbake til skolen, men har så forlatt stedet. Gutten som hadde med seg øksa, har kommet for å straffe den norske gutten som kranglet med søsteren, sier Egeland.

Gutten som er skadd, er derimot ikke den samme som skal ha kranglet med hans lillesøster.

- Da 16-åringen ikke traff gutten han ville ha tak i, havnet han i krangel med en av hans venner. Det var han som ble skadd, sier Egeland.

Både 16-åringen, den skadde gutten, jenta, samt gutten hun hadde kranglet med, sitter alle i avhør på Arendal politistasjon. Det gjør også flere elelver som var vitne til hendelsen.

- Gutten som skal ha krangel med jenta tidligere på dagen, forklarer seg annerledes. Han bagatelliserer krangelen, sier Egeland.

16-åringen er siktet for forholdet, men noen eksakt siktelse er ennå ikke utformet.

Rektor ble også truet
I tillegg til den skadde gutten, ble rektor ved skolen også truet med øks. Hun ble ikke skadd.

- Jeg stod og holdt samtalen gående med eleven til politiet kom. Han truet meg, men jeg ønsker ikke å si på hvilken måte, forteller rektor Bente Pedersen til TV 2 Nettavisen.

En av lærerne klarte raskt å ta øksen vekk fra 17-åringen. Da hadde han allerede angrepet medeleven.

- Jeg har jobbet som Flyktningekonsulent før og visste hvordan jeg skulle håndtere en slik situasjon. Jeg er ikke vant til å bli truet, men klarte likevel å forholde meg rolig og fikk ikke panikk, til tross for at han var veldig sint, sier hun.

Ryddet skoleplassen
Hun fikk beskjed om hva som var i ferd med å skje av lærerne som hadde inspeksjon i storefri. Skoleplassen ble raskt ryddet for elever.

- De sa at vi måtte skynte oss å få inn alle elevene og fortalte raskt hva som hadde skjedd. Jeg gikk ut på plassen og der så jeg eleven med en økselignende gjenstand i hånden. Han blødde også litt fra hodet etter at han hadde ramlet inn i en container, forteller rektor Bente Pedersen til TV 2 Nettavisen.

Egeland sier de ser svært alvorlig på saken.

- Dette er veldig uoverveid og sikkert et resultat av innskytelse, umoden opptreden og hissighet. Han kan ikke ha vært særlig klar over hvor alvorlig dette kunne ha endt. For dette kunne ha endt skikkelig ille, sier vaktsjef Torgeir Egeland hos politiet i Arendal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere