RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lege solgte resepter

Sist oppdatert:
Ifølge Helsetilsynet kunne narkomane i Telemark for 3000 kroner få en resept på sterke, vanedannende medisiner. Likevel får legen fortsette å jobbe.

Etter tips fra en psykiater, gjennomgikk Helsetilsynet legens praksis. De fant at han solgte resepter på tunge, vanedannende medikamenter til narkomane for 3000 kroner, skriver Varden. Blant annet fikk de narkomane utskrevet rohypnol. For å unngå å bli tatt, skal legen ha avtalt med de rusavhengige pasientene at de skulle hente pillene på mange forskjellige apotek i ulike fylker.

Tidligere har Trygdeetaten avslørt at legen svindlet til seg store summer fra pasientene sine. I tillegg til resept-salget, kritiserer Helsetilsynet legen for blant annet å ha gitt pasientene dårlig oppfølging, ført mangelfulle manualer, og å ha lagt igjen blanke, men ferdig underskrevne reseptblokker til sekretæren sin når han ikke var på kontoret selv. Han skal også ha henvist pasienter til videre behandling hos sekretæren.

Likevel får legen får bare en advarsel, til tross for at Helsetilsynet mener flere av overtrampene alene er så grove av han kunne mistet legelisensen. Årsaken til at han får fortsette er at Helsetilsynet har brukt mer enn to år på å behandle saken. Nå jobber han på en privat klinikk i Buskerud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere