RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Lege utga seg for å være jente

Sist oppdatert:
Legen (38) opererte med flere identiteter, og fikk jenter ned i 11-årsalderen til å sende sex-bilder til seg.

Tirsdag ble mannen, som er ansatt som lege hos Norsk Luftambulanse, pågrepet av politiet.

- Vi har under etterforskning en sak som gjelder tvang, trusler og utpressing i sammenheng med brudd på diverse sedelighetsbestemmelser, sa politiadvokat Unni Moen Vikebakk ved Sunnmøre politidistrikt til Nettavisen.

Les også: - Lege fikk jenter (15) til å strippe foran kamera

- Vi er dypt uenig
Onsdag ble mannen fremstilt for varetektsfengsling i Sunnmøre tingrett, men han ble løslatt fordi tingretten mente det ikke var noen bevisforspillelsesfare. De begrunnet dette med at mannen har tilstått forholdene.

Dette får politiet til å reagere kraftig, noe de ga utrykk for på en pressekonferanse om pågripelsen onsdag ettermiddag.

- TIngretten besluttet nettopp å løslate mannen. Det er vi dypt uenig i.

- Det ble ikke gitt oppsettende virkning. Det synes vi er oppsiktsvekkende, siden vi mener det er fare for bevisforspillelse, sa Vikebakk, ifølge Sunnmørsposten.

Politiet frykter at mannen skal påvirke vitner i saken.

Sa han var en jente
På pressekonferansen kom det fram at legen skal ha utgitt seg for å være en ung jente, og har sendt bilder til voksne menn og derettet presset dem for penger i ettertid.

Bildene skal ha hatt seksuelt innhold.

I tilegg skal jenter fra 11 til 16 år ha blitt lurt til å sende tekstmeldinger med mannen, ved at han utga seg for å være på deres alder. Jentene skal etterhvert ha blitt presset til å sende «verre» bilder og videoer til ham, skriver Sunnmørsposten.

Han skal også ha brukt flere identiteter, både som ung jente, ung gutt og voksen mann.

Mjøs-området
Tirsdag opplyste politiadvokat Vikebakk til Nettavisen at saken har forgreininger til flere politidistrikt. Mannen skal ha hatt kontakt med mange jenter rundt om i landet, men mange av sakene er fra Mjøs-området, hvor mannen har hatt sin arbeidsplass.

38-åringen har så langt ikke forklart seg for politiet.

- Han er vikar
- I går ble en person pågrepet av politiet på Dombåsbasen. Vedkommende jobber som vikar for selskapet, og har ikke Norsk Luftambulanse som hovedarbeidsgiver, skriver Norsk Luftambulanse på sine nettsider.

- Norsk Luftambulanse har forstått det slik at dette ikke har noe med vårt selskap eller vedkommendes utøvelse av arbeidet for oss å gjøre, skriver de videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere